Eğitim-Öğretim Haftası Etkinliklerinde skandal!

2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış programının Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma törenini müteakiben başlayan Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu bahçesinde öğrenci ve veliler huzurundaki bölümünde, Vali Şerif Yılmaz’ın Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i hedef alan konuşması protestoya sebep oldu. Başkan Ercengiz, Milletvekili Göker ve İl Başkanı Ayten’in konuşma devam ederken programdan ayrılmalarıyla sonuçlanan Vali Yılmaz’ın konuşması, kamuoyunda “dam üstünde saksağan vur beline kazmayı” şeklinde değerlendirildi.

Atatürk’süz, İstiklal Savaşsız müfredat, yeni ders kitapları, TEOG sınavlarının kaldırılması, kar tatilinin asla olmayacağı, öğle arasının 40 dakikayla sınırlanması, kışın karanlıkta çocukların sokaklara düşmesi, kış saati uygulamasının olmaması tartışmalarının gölgesinde yeni eğitim-öğretim yılı, dün öğrenci ve öğretmenlerin işbaşı yapmasıyla başladı. İlimizde kamuoyunda en yoğun tartışılan konular, Vali Yılmaz’ın yazın sarı sıcağında yaptığı kar tatili olmayacağı çıkışı, öğle arasının 40 dakikayla sınırlanması, kış saati uygulamasının başlatılmaması sebebiyle kışın öğrencilerin karanlıkta sokaklara döküleceği oldu.

Yeni Eğitim-Öğretim haftası etkinliklerinin Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu bahçesinde öğrenci ve veliler huzurundaki bölümünde yaptığı konuşmada Vali Yılmaz, okul bahçelerinde yapılan düğünler nedeniyle Okul Aile Birliklerine Belediye Meclisi’nin koyduğu 65 liralık temizlik payı ile Başkan Ercengiz’in öğrencilere dağıttığı kırtasiye yardımları nedeniyle Belediye’yi ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i hedef aldı. Konuşma devam ederken Başkan Ercengiz, CHP İl başkanı Barış Ayten ile Milletvekili Mehmet Göker etkinlik alanını terkederek protesto etti.

KENDİLERİ YAPINCA RENCİDE DEĞİL, BAŞKALARI YAPINCA TU KAKA!

Okullarda öğrencilere yardım yapılması konusunda gelen taleplere değinen konuşmasında Vali Yılmaz, yardımların öğrencilere dağıtılması sırasında fotoğraflar çektirilerek basına dağıtılma yoluyla öğrencilerin rencide edilmelerini istemediklerini, yardımların il ve ilçe müdürlüklerine teslim edilmesini istedi. Konuya muhatap olanlar ise Valilik sitesinde bile kendilerinin bire bir dağıttığı materyallerin fotoğraflarının bulunduğunu belirterek, “kendileri yapınca rencide değil, başkaları yapınca tu kaka!” değerlendirmesinde bulundu.

Vali Yılmaz’ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“Okullarda yardım yapılmasıyla ilgili bazı kurum ve kuruluşlarımız talepleri oluyor. Zaman zaman özel sektörlerde dahil olmak üzere yardım talepleri geliyor. Yardımları fakir ve muhtaç öğrencilere ulaştırmak için okul idarecilerine teslim etmelerini istiyoruz. Öğrencilere bire bir dağıtıp fotoğraflarının basına verilmesiyle rencide edilmelerini istemiyoruz. Yardım edilmek isteniyorsa il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurup teslim edebilirler.”

BELEDİYE MECLİSİ’NİN

DÜĞÜNLER İÇİN ALDIĞI 65 LİRALIK TEMİZLİK PAYINI HEDEF ALDI

Diğer yandan aynı konuşmasında Vali Yılmaz okullardaki düğünler için konan 65 liralık temizlik payı sebebiyle ikinci kez Başkan Ercengiz ve Belediye’yi hedef alınca olanlar oldu; Başkan Ercengiz, İl Başkanı Barış Ayten ve Milletvekili Dr. Mehmet Göker alanı terkettiler.

“Belediye Başkanı’mız da buradayken bir hususu belirtmek istiyorum” diye başlayan konuşmasını Vali Yılmaz, Meclis’in okullarda yapılan düğün başına aldığı 65 liralık temizlik payının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle veto ettiğini belirtti.

Vali Yılmaz’ın konuyla ilgili konuşması şöyle:

OKULLARIN AÇILMASIYLA BİRLİKTE YAZ

TATİLİ DIŞINDA OKULLARDA DÜĞÜN YAPILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ.

“Belediye başkanımız da buradayken bir hususu belirtmek istiyorum. İlimiz merkezinde yaz tatilinde sokak düğünlerinin okullarda yapılmasıyla ilgili yoğun bir talep geldi. Okullar açıldıktan sonra okul bahçelerinde düğün yapmak bitmiştir. Okullar hayat olsun projesiyle okulları kullandırıyoruz ancak okul bahçesine kimin girip çıktığını bilmediğimiz, umuma açık düğünlerde bazı sıkıntıların olacağı düşüncesiyle yaz tatili dışında okullarda düğün yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tüm hemşerilerimizin bize yardımcı ve destek olması gerekiyor. Yaz tatilinde sokak düğünlerinden şehri kurtaralım düşüncesiyle okulların açılmasına müsaade ettik. Belediyemiz ek maliyet oluşturduğu gerekçesiyle okul bahçelerinde yapılan her düğünden 65 TL alınacağı Belediye Meclisi tarafından kararlaştırdı. Bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle belediyeye yazı yazdım. Ancak buna rağmen belediyemiz bunu okul idarelerine gönderdiler. Kantinleri sadece kantinler işletilsin diye verdik. Ancak kantin işletmecileri daha önce okul bahçelerini kiraya veriyor ve kira parasını da kendileri alıyorlardı. Ben buna müsaade etmem, tek müsaade edeceğim vatandaşımızın sokak ortasında düğün yapmaktansa okul bahçelerini kullanmasıdır. Kira parasını veya ücretini okul aile birliklerine hibe olarak ödemelerini istedim. Ne hikmetse Ağustos’un 2’sindeki Belediye Meclisinden böyle bir karar çıktı. Düne kadar kantin işletmecileri ücret alırken para alınmıyor da okul aile birliklerine para girdiği zaman talepte bulunuluyor. Ben bunun anayasaya da aykırı olduğu gerekçesiyle yazı göndermeme rağmen, bu kararda ısrar edildi. Bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini başkanımızda buradayken ifade etmek istiyorum.” (ÖZGÜN METNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ)

 

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.