
Türk milleti, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devrimci, müstesna devlet adamı, yenilmez komutan, Mazlum Milletlerin önderi ve meşalesi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84’üncü yıldönümünde, onun izinde zorlukları yenme, bağımsızlığını koruma kararlılığı ile saygı ve minnetle andı. Burdur Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çelen Sunma Töreninde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreninde Valilik, Garnizon, Belediye Başkanlığı, Baro Başkanlığı, MAKÜ, siyasi parti temsilcileri, kitle örgütü ve kamu yararına çalışan dernekler anıta çelenklerini sundular.
Saat 9’u 5 geçe sirenler çalmaya başlayınca 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Ardından anma etkinlikleri, MAKÜ Konferans Salonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TOBB Anadolu Lisesi Müdürü Recep Aksoy yaptı.

Aksoy konuşmasına, “Sayın Valim, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84.yıl dönümünde özlem ve saygı ile anıyoruz” diyerek başladı.
Konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Atatürk’ün 1881 yılından 1938 yılına değin geçen yaşamı, çökme ve dağılma aşamalarını geçirmekte olan, cihan imparatorluğundan, küllerinden yeniden doğacak bir ulusun var olma mücadelesine sahne olacaktır. Mustafa Kemal ATATÜRK herkesin hasta adam olarak gördüğü ve esaretin kaçınılmaz olduğu gerçeği karşısında teslimiyeti asla kabul etmemiştir. O biliyordu ki bu millet nasıl Ergenekon’dan çıkış destanını yazmışsa kurtuluş destanını da yazacaktı. Bu süreçte M. Kemal’i, kimi zaman bir şeyler yapmaya çalışan genç bir subay, kimi zaman daha yüksektekileri etkileyen bir suflör, kimi zaman bir imparatorluğun çeşitli cephelerinde çarpışmış bir komutan, kimi zaman bağımsızlık aşkıyla, bir devlet ya da hükûmet başkanına yol gösterici, sesini ileten kişi ve en sonunda kendine güvenen bir lider, yepyeni bir devlet kavramı getirmiş, onun temellerini atmış bir devlet adamı olarak göreceğiz.
Atatürk’ün dünya görüşünün temelinde, kurtuluş savaşında mücadele ettiği ve hezimete uğrattığı batılıların ‘muasır medeniyet’ dediği Batı Medeniyeti ana fikri yatmaktadır Batı medeniyetini bölünmez bir bütün olarak almış, yalnız teknikte, bilim ve felsefede değil edebiyatta, güzel sanatlarda, hukukta duyuş, düşünüş ve yaşayışında da Batılı olmak gerektiğine inanmıştır .Radikal yenilenmeden Atatürk’ün anladığı, toplumun sadece maddi yaşamının değişmesi değil, onun kültürel ve manevi yaşamının da özlü bir
değişmeye uğramasıydı. Yeni değerlerin kabul edilmesini yeterli bulmuyordu; istediği, bu değerlerin kişilerin zihnine işlemesi, onların hayat düsturu haline gelmesiydi.
Mustafa Kemal Atatürk, üzerinde çok iyi düşünülmesi ve duygusallıktan arınarak bütün yönleri ile bilimsel olarak ortaya konması gereken bir kişiliktir. Çünkü Atatürk’ün ortaya konulması, onu anlamayı kolaylaştıracak, gelecek nesillere üzerinde ilerlemeyi sağlayacak temelleri var edecektir. Onun anlaşılması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesinin, Samsun’a çıkışından, İzmir’e girişine kadar olan süreçteki bağımsızlık aşkının ve şimdiki zamanının anlaşılması demektir.
Tam bu noktada onun şu ifadelerini hatırlamamız yerinde olacaktır: Beni görmek demek mutlak yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir. Yine İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, Onu ben kelimesiyle ifade edemem. O ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük Ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal Odur. Saygılarımla.”
Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna ve Dekan Yardımcısı Doç. Murat Kara tarafından hazırlanan “Atatürk’ün Yapay Zekâ ile Renklendirilmiş Fotoğraflarının” sunulmasının ardından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen Şiir Yarışmasında birinci olan Halıcılar Ortaokulu öğrencisi Amine Aydın yazdığı şiirini ve Kompozisyon Yarışmasında birinci olan Ercan Akın Fen Lisesi öğrencisi Beyza Oğuz yazdığı kompozisyonu okudu.

TOBB Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından tasarlanan imzalardan oluşan Atatürk portresinin tamamlanması için Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş tarafından son imza atıldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı P. Komd. Alb. Yavuz Çankaya ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından ödülleri takdim edildi.
Program TOBB Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından sunulan “Atatürk Oratoryosu” ile sona erdi.
Vali Arslantaş program sonunda MAKÜ Konferans Salonu Fuaye bölümünde açılan Atatürk Resim Sergisi gezerek, sergi hakkında bilgi aldı.
Programlara Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Kom. Alb. Yavuz Çankaya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, siyasi parti İl başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
- Vatan Partisi, Kepez İlçe Kurultayını yaptı
- Dünya Su Günü’nde Karakurt’tan Önemli Uyarı
- Antalya’yı Zafer Coşkusu Sardı
- BURDUR Şehitlik’te 18 Mart Anması
- MAKÜ’de 19’uncu yılında biniş giyme ve akademik performans töreni
- Kındılçeşme Halkındır, Korunmalıdır!
- 25 Yıl Önceki çağrı; Perinçek’in Öcalan’a tarihi mektubu
- ANTGİAD üyeleri iftar yemeğinde buluştu
- (başlıksız)