
Nush ile uslanmayanın hakkı tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
1 Haziran’da başlayan yeni Normal (Kontrollü Toplumsal Hayat) süreci boyunca onca uyarılara, nasihatlere rağmen (maske-mesafe-temizlik)ten oluşan 3 mecburiyete uymamakta direnen toplumumuz sonunda yeniden yasaklarla karşı karşıya. Uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına rağmen vaka sayıları artmaya devam ettiğinden ve Türkiye’nin koronavirüs tablosu, kritik seviyeye doğru ilerlemeye başladığından yasaklar ve kısıtlamalar geri dönüyor. Bu kapsamda 6 kentte 65 yaş üstü yeniden korumaya alındı, sokağa çıkma yasağı getirildi.
Artan Koronavirüs vakalarının ardından Kahramanmaraş, Düzce, Yalova, Şanlıurfa, Malatya ve Siirt’te, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması getirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden ‘maske ve sosyal mesafe’ uyarısı yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, ağır hastalara virüsün, genellikle, hastalığı hafif veya belirtisiz (asemptomatik) yaşayanlardan geçtiğini, ağır hastaların neler yaşadığını, yaşamadan bilemeyeceğimizi belirterek, “sıcak da olsa maskenizi takın, zorlansanız da mesafe kuralına uymaya çalışın” dedi.
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor
- Dr. Perinçek’in İran-İsrail savaşını değerlendirmesi