Belediye Meclisi’nde AK Parti provokasyonu

Siyasi polemik giderek sertleşiyor

AK Parti İl Başkanı’nın Kurna TOKİ inşaatlarında yaptığı basın açıklaması sırasında Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in “dağ başında konut mu yapılır?” dediğini iddi ederek başlattığı siyasi polemik sertleşerek sürüyor. AK Parti Grup Sözcüsü Fatıma Küçükkaplan’ın Ağustos Meclis oturumundaki provokasyonunu izleyen süreçte tartışmanın ateşi Milletvekili Adem Korkmaz ile Başkan Ercengiz’e sıçradı. Vekil Korkmaz tarafları “sığ tartışmalar”dan uzak durmaya ve “sükunete” davet etmesine Başkan Ercengiz, “bize lütfen üst perdeden ayar vermeyiniz.” diyerek krater patlaması gibi cevap verdi.  

Önceki gün AK Parti İl Başkanı’nın TOKİ açıklamalarındaki Başkan Ercengiz’e sataşmasıyla başlayan, dünkü Ağustos Meclisi’ndeki sert tartışmalar ve AK Parti Grubunun Meclis terketmesiyle şiddetlenen siyasi polemik Milletvekili Korkmaz’ın sosyal medya hesabından “sığ tartışmalar” ithamı ve “sükunet” çağrısına Başkan Ercengiz’in “bize lütfen üst perdeden ayar vermeyiniz.” diye ateş gibi bir cevap vermesiyle kavgaya dönüştü.

Önceki gün AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Necatibey (Manastır) Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanı ve Kurna TOKİ konutları alanında açıklamaları sırasında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in TOKİ konutları için “dağ başında konut mu yapılır?” dediğini iddia etmesiyle başlayan siyasi polemik Başkan Ercengiz’den sert bir cevapla devam etti.

Dünkü Meclis oturumunda ise alenen provokasyon vardı.

Başkan Ercengiz’in, “Daha bir cümle bile kurmama izin vermeyen AKP Meclis Üyesi Fatıma Küçükkaplan’ın nasıl bütün toplantıyı provoke ettiğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Defalarca rica etmeme rağmen meclisi birbirine katmayı başardı yine de soğukkanlı olmaya özen gösterdik.  Ardından da kendi sordukları sorulara tahammül edemedikleri yanıtlarımızı tüm iftiralarına rağmen verdik.” şeklindeki paylaşımı kışkırtmayı kanıtlamaktadır.

Ardından tartışmaya, dün gece sosyal medya hesabından, “sığ tartışmalarla kamuoyunu meşgul etme” ithamıyla tarafları “sükunete” davet eden paylaşımıyla AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz dahil oldu.

“İlimizin gündemini sığ tartışmalarla meşgul ederek vatandaşlarımızın umutlarını törpülemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Burdur’un yöneticileri ve siyasetçileri olarak, birbirimize karşı daha centilmen, eleştirilere ise daha tahammüllü ve yapıcı yaklaşmak mecburiyetindeyiz. Eleştiriyi kişiselleştirip üslubu sertleştirmek, özellikle halkımızın temsil edildiği bir meclis çatısı altında seviyeyi düşürmek, hemşerilerimizi üzmektedir. Meclis toplantılarında kullanılan saldırgan üslup, şiddet çağrıştıran tavırlar ve özellikle bir kadın meclis üyemize yönelik kabul edilemez tutumlar, demokrasimizin ruhuna aykırıdır. Burdur’umuzun çözüm bekleyen pek çok sorunu varken, enerjimizi kavgaya değil çözüme harcamalıyız. Lütfen sakin olalım…”

Sert siyasi polemik, Milletvekiline Başkan Ercengiz’in yanardağ patlaması gibi cevabıyla devam etti.
“BİZE LÜTFEN ÜST PERDEDEN AYAR VERMEYİNİZ”
“Sayın vekilim Adem Korkmaz bize lütfen üst perdeden ayar vermeyiniz.
Kendi il başkanınızın tahammülsüzlüğüne ve meclis üyelerinizin provokasyonuna bir sözünüz yoksa bu topa hiç girmeyiniz lütfen.
Kişilerin evini arabasını konuşan meclis üyenizin başlattığı seviyesizlik bugün bir diğer meclis üyenizin maksatlı provokasyonu ile bu hale getirilmiştir.
Bundan sonra kenti ilgilendiren kararları alırken bize de fikrimizi sormanızı tavsiye ederiz.
Örneğin yeni yapılması planlanan TOKİ konutları için altyapı sorunlarının çözümünü de üreterek vatandaşa satış yapılmasını sağlayınız yoksa yine il başkanınız eğer o görevde kalırsa aynı numaraları çevirmeye devam edecektir.
Biz gece gündüz demeden bu kent için çalışıyoruz kendisini devlet sanan bizleri öteki sayan anlayışı şiddetle reddedeceğiz.
Bu akşam son kez cevap veriyorum.
Bırakın işimize bakalım hatta herkes işine baksın naçizane tavsiyem benimle uğraşmak yerine kronik sorunlara kafa yorun vatandaşın derdine derman olun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.