
MHP’den AK Parti’ye refah payı çağrısı
Cumhur İttifakı’ndan nihayet memur ve emeklinin çığlığını duyan birileri çıktı
MHP Konya Milletvekili Mehmet Kalaycı, 2 ay sonra emekli ve kamu çalışanlarının maaş artışlarına ek olarak refah payı verilmesi gerektiğini belirtti.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı.
Hükümet yeni yılın bütçesi üzerinde çalışıyor.
Komisyonda konuşan MHP Konya Milletvekili Mehmet Kalaycı, Türkiye’nin siyasi istikrar içerisinde büyük atılımları ve yapısal reformları gerçekleştirdiği bir dönemde olduğunu vurgulayarak, “Bu dönemde fiyat istikrarını sağlamaya dönük politikalarla birlikte başta üretim, tasarruf, vergi, harcama, gelir dağılımı, tarım, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanı ile dijital ekonomiye ve iklim değişikliğine uyum gibi temel alanlarda yapısal reformlar mutlaka hayata geçirilmelidir.” dedi.
ÜCRET KARMAŞASI YAŞANIYOR
Emekliler, çalışanlar, küçük esnaf ve çiftçiler olmak üzere dar ve sabit gelirli vatandaşların alım gücünü ve refahını artıracak düzenlemeler yapılması gerektiğine dikkat çeken Kalaycı, “Memur ve memur emeklilerimizin aylıklarına 8. Dönem Toplu Sözleşmesi uyarınca 2026 yılı için ilk 6 ay yüzde 11, ikinci 6 ay yüzde 7, 2027 yılı için ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 artış yapılacaktır. Ayrıca enflasyon farkı maaşlara yansıtılacaktır.” diyerek kamuda uygulanan personel ve ücret sisteminin karmaşık bir yapıya dönüştüğünü, statü ve ücret karmaşası yaşandığını belirtti.
EMEKLİLERE VE MEMURLARA İLAVE REFAH PAYI VERİLMESİ UYGUN OLACAKTIR
Kalaycı, “Milliyetçi Hareket Partisi, emeklilerin ve kamu çalışanlarının aylıklarına ocak ayında yapılacak artışla bütçe imkanları çerçevesinde ilave refah payı verilmesinin uygun olacağı görüşündedir.” ifadelerini kullandı.

- Bugün Dünya Türk Dili Ailesi Günü!
- Antalya CKD’den “Üretim Devriminde birleşmeye” çağrı
- TMMOB Sempozyumunun sonuç bildirgesinden yakın acil tehlike uyarısı
- Yerele önem vermeyen kitap fuarı
- Veteriner Hekim Üstüner’le söyleşi

