
Köprübaşında bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Meclis ve Encümen üyesi Mehmet Yavuz Kaya, Burdur Belediyesi’ne kayyum talep etti.
Köprübaşı’nda bir basın açıklaması yaparak, Bucak Belediyesi’nin 60 kuruş daha ucuza otogaz satışı yaptığını iddia eden İYİ Parti Meclis ve Encümen üyesi Mehmet Yavuz Kaya, Burdur Belediyesi’ni de kayyumun yönetmesi isteğini dillendirdi.
Durum hakkında Başkan Ercengiz, gerekli cevabi açıklamanın BAHTAŞ’tan yapılacağını ifade etti.
Telefonla ulaştığımız Bucak Belediyesi’nden 60 kuruş ucuzluğun kaynağını sorduk. Belediye Şirketi BelPAŞ’ın Muhasebe Müdürü Erkan Karaca cevaplandırdı. Özetle pazarlık yaparak aldıklarını, buradan belli bir indirim sağladıklarını, ayrıca kar kuruluşu olmadıklarından kar payını çok küçük bir miktar olarak koyduklarını ifade ederek daha çok sürümden kazandıklarını belirtti.
İşte Kaya’nın açıklaması!
BURDUR BELEDİYESİ’NE KAYYUM ATANSIN!
Neden mi? Açıklayayım.
Bilindiği üzere bazı Belediyeler halka daha ucuza ve daha kaliteli ürün ve hizmet sunabilmek için tanzim satış mağazaları açtığı gibi bir takım faaliyetleri yürütmek için de iktisadi işletmeler ve şirketler üzerinden çeşitli ticari faaliyetlerde bulunurlar. İlimizde de Burdur Belediyesi Halkın temel ihtiyaç maddelerini ucuza sunabilmek için Bimtaş ve Bahtaş isimli şirketleri kurmuş olup, kar amacı gütmeyen çeşitli ticari faaliyetlerde bulunmaktadır.
BUCAKTA NE KADAR?
Bucak Belediyesinin Belpaş Petrol isimli şirketinden 14.10.2018 günü 0291 Numaralı fiş ile 41.02 TL.lik LPG gazı 3.39 TL. den aldım.
BURDURDANE KADAR?
Aynı gün Burdur Belediyesinin işlettiği Köprübaşındaki akaryakıt istasyonundan 0281 numaralı fiş ile LPG aldım fiyatı 3.99 TL. ve kazıklandığım duygusuna kapıldım. Hesap makinesi benim ekonomi profesörümdür. Arada ne kadar fark var? Diye sordum. Cevapladı tam yüzde 17,70 kazıklanmışsın. Sonra düşündüm neden bu şekilde diye? Hizmette de önemli bir fark göremedim!
VATANDAŞ KAZIKLANIYOR
Burdur Belediyesi şirketlerinden otogaz alırsanız tam tamına yüzde 17.70 kazıklanıyorsunuz.
Değerli Başkanım,
Genelde yoksul insanların, araç yakıt sistemlerini değiştirip, tüplü hale getirerek, ulaşımdan daha ucuza yararlanabilmenin yollarını var etikleri ortamda, Sizin yönetiminizdeki Belediye’ye ait akaryakıt istasyonlarında % 17.70 fahiş fiyatla gaz satılmasını bir Belediye Meclis Üyesi olarak sorgulayıp, sorumluluk duygusu ile hareket ettiğimde istemeden şu sonuca vardım.
Aralarında 45 km. mesafe bulunan 2 Belediyenin akaryakıt istasyonlarındaki yüzde 17.70 lik farkı kabul etmiyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamında emekliye sağlanan maaş artışı yüzde 5.5 dir. Ucuza gaz satılması kayyum eliyle oluyor ise Burdur Belediyesine de Kayyum atanmasını istemek en doğal hakkımızdır.
Pahalı makam aracını, bütçe hazırlanır iken talep etseydiniz Belediye Meclisi ve yoksul Burdur Halkı hiç itiraz etmeden istediğiniz aracı alırdı. Halka daha pahalı yakıt satan bir anlayışı doğru bulmuyor, Burdur Halkıyla paylaşıyorum.
Saygılarımla…