Milletvekili Göker’in Öğretmenler Günü mesajı

 Öğretmenlerin, geçim sıkıntısı ve siyasi baskı altında görev yapmakta olduklarını vurgulayan CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE ÖĞRETMENLER, HAKETTİKLERİ

EKONOMİK VE SOSYAL ŞARTLARIN ÇOK GERİSİNDE GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

“Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Öğretmenlerimiz hak ettikleri ekonomik ve sosyal şartların çok gerisinde bir durumda görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır.

400 BİN ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMEN KİTLESİ BULUNMAKTADIR

“Ataması yapılmayan öğretmenler sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamamaktadır. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Ülkemizde şu anda yaklaşık 400 bine yakın öğretmen adayı atama beklemektedir.

ÖĞRETMENLER GEÇİM SIKINTISI ÇEKMEKTEDİR

“Yapılan son araştırmalara göre öğretmenlerimizin büyük bir bölümü, mesleğinden elde ettiği gelirle geçinememekte ve çocuklarının gıda, kıyafet, eğitim ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Bunun yanı sıra, öğretmenler siyasi görüşleri nedeniyle fişlenmekte, baskı ile karşılaşmakta ve mesleklerini hakkıyla yapamaz hale getirilmektedir.

“Büyük Önderimiz ve Başöğretmenimiz Atatürk “eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” diyerek eğitimin önemini vurgulamıştır.

“Tüm bu olumsuz gidişata rağmen ellerini, yüreklerini taşın altına koyan, çocuklarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Not: Arabaşlıklar tarafımızdan konmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.