
CHP Genel Başkanı’ndan Mücahit Birinci iddiası
Önceki gün ‘AK Parti’ye kuruluş yıl dönümü hediyesi’ diyerek büyük bir skandal açıklayacağını duyuran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mücahit Birinci’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan ve ardından itirafçı olan Murat Kapki’ye “İftira at, 2 milyon- dolar ver ve buradan kurtul.” teklifinde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iddiayla ilgili soruşturma başlattı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarının ardından Murat Kapki ve avukat Mücahit Birinci arasında gerçekleştiği belirtilen görüşmenin araştırılması amacıyla soruşturma başlattı.
Öte yandan Özel’in iddiaları sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “CHP Genel Merkezi yalan üretim merkezine dönüşmüş durumda. Ana muhalefetin böyle olmaması lazım” ifadelerini kullandı.
Gelen son dakika bilgilerine göre; hakkında çıkan iddialar sonrası Mücahit Birinci, Özgür Özel ve Murat Kapki’den şikayetçi oldu.