Sokak hayvanları alındıkları ortama bırakıldı

Yapılan yazılı açıklamada, Burdur Belediyesi tarafından Burdur Cumhuriyet Meydanından 10 Aralık 2020 tarihinde şikâyet üzerine toplanan köpeklerden 5‘inin alındıkları ortama hayvan severlerin eşliğinde bırakıldığı belirtildi.

Geçen hafta bazı çevrelerin bir kaşık suda fırtına koparttığı, bir grubun Belediyeyi bastığı, istedikleri yerine getirilmeyince Belediye önünde bağırıp çağırarak arbede yarattığı hayvan toplama olayı sonuçlandı. Kopartılan yaygara karşısında açıklama yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ilimize dışarıdan getirilip salıverilen çevreye tehlike saçan denetimsiz hayvanları topladıklarını, barınaklarında rehabilitasyondan geçirildikten, kısırlaştırıldıklarından ve tedavileri yapıldıktan sonra alındıkları ortama geri bırakılacağını belirtmişti.

Nitekim bugün Burdur Belediyesi tarafından Burdur Cumhuriyet Meydanından 10 Aralık 2020 tarihinde şikâyet üzerine toplanan köpeklerden 5‘i alındıkları ortama hayvan severlerin eşliğinde bırakıldı.

Kısırlaştırılan ve tedavi halindeki iki ve yavru olan bir sokak hayvanı halen geçici hayvan bakımevinde Veteriner Hekim kontrolü altında bulunmaktadır. Tedavileri sonuçlanınca alındıkları ortamla buluşturulacaklardır.

Açıklamada, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili Yönetmelik kapsamında sokak hayvanlarına yönelik iş ve işlemlerini yürütmeye devam etmektedir” denildi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.