
Bireyci kar ve gözü dönmüş rant hırsının en yoğun bir şekilde tezahür ettiği ve tabiatı yıkıma uğrattığı sektörlerin başta geleni mermer ocaklarının tahribatı insan hayatını tehlikeye atıyor. Bu kapsamda Isparta/ Sütçüler ilçesi –Yeşilyurt köyünde böylesi bir vahşi madencilik uygulaması bir yandan Yeşilyurt halkının hayatını tehdit ettiği diğer yandan Yeşilyurt coğrafyasında tabiatı yıkıma uğrattığı belirtildi.
Yeşilyurt köyündeki maden ocaklarının yaptığı tahribatı gazeteci- yazar Yusuf Yavuz video haber halinde kamuoyuna duyurdu.
Yeşilyurt arazisindeki mermer ocakları tahribatı, “bombalanmış hissi”, “deprem vuku bulmuş hissi” verdiği şeklinde ifade ediliyor.
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, partili yöneticilerle birlikte Yeşilyurt köyüne gitti ve köylülerin dramına tanıklık etti.
Isparta’da esnafın ve köylülerin nabzını tutmak için kenti ziyaret eden 21 CHP Milletvekilinden biri olan Özer, Yeşilyurt köyünde gördüklerini anlattı.
Video: Mehmet Kızıl


- Hipersonik özgüvensizlik

- Küresel Ergenekon’dan Çıkış Hükümleri

- ANTALYA’da Latif Polat’tan Vatan Partililere müzik şöleni

- Sağlık iş kolunda yetki dengeleri değişti

- Dünya antiemperyalist gençliğine övgü

- ANTGİAD Genç Beyinleri Aynı Çatıda Buluşturdu

- Mutlak butlanı müteakiben CHP’de infial

- Emekli yazıları14

