Gümüştaş’ın, Sağlık Bakanı’ndan yerel basına kadar üzerlerine attığı bombalar

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu 20 Temmuz’da Burdur’umuzu ziyaret etti.

Sağlık hizmetleri ve geleceğe yönelik sağlık yatırımları alanında bir dizi ziyaretlerde ve görüşmelerde bulundu.

Bakan, 400 yataklı Burdur Devlet Hastanesi’nin, Burdur’daki tıp fakültesiyle birlikte çalışacak şekilde Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne dönüştürülmesinin planlandığı açıkladı.

Özellikle büyük hastanelerde sağlık çalışanlarının çocuklarını güvenle bırakabilecekleri 24 saat hizmet verecek kreş ve anaokullarının oluşturulacağını, bu kapsamda 2026 yılı içerisinde 7 kreş için çalışmalara başlanacağını belirtti.

Klasik AK Parti söylemiyle “2002’ye kadar bir ambulans olan Burdur’da bugün 40 ambulans”ın bulunduğu söylemiyle zihinlere kazınan, temaslarını ve ziyaretlerini sağlık alanındaki sendikaları dışlayarak gerçekleştiren Memişoğlu’nun Burdur ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Sağlık İş Burdur Şube Başkanı Gümüştaş, “Burdur sağlık camiasının milletvekilleri, devlet ve üniversite yöneticilerinden ibaret” olmadığını, “Bu çarkın en önemli dişlisi, cefakar sağlık çalışanları” olduğunu, “Ne yazık ki Burdur Sağlığı ile ilgili herkes konuşup fikirlerini beyan ederken en önemli unsur olan sağlık iş kolu sendikaları ve emekçilerinin yok sayılmış” olduğunu vurgulayarak, “ilimiz milletvekilleri ve yerel basın da sağlık emekçilerinin aylardır süren sorunları karşısında sınıfta kalmışlardır.” dedi.

Başkan Gümüştaş salvolarını şu ifadelerle sürdürdü:

“Sağlık söz konusu olduğunda sadece 10 hekim atadık, sağlık sistemi güçlendi? şeklinde kendilerini gösteriyorlar. Bu atamalar, hiçbir milletvekili, parti ve il yöneticilerinin tekelinde olmayıp, ihtiyaç durumu itibariyle devletimizin normal işleyişiyle yaptığı atamalardır. Kimse kendine pay çıkaramaz- çıkarmamalıdır.

“Sn. Bakanımız müjdeli haberler verirken, ne yazık ki sağlık çalışanlarının beklediği güzel haberleri veremedi.

“Maaş yetersizliği, teşvik adaletsizliği, ağır iş yükü, gittikçe artan yönetici mobbingleri, sağlıkta şiddet çözümsüzlükleri ve emeklilikte sefalet, sağlık çalışanlarını üzen, yaralayan, çözüm bekleyen sorunlardır.

“Sn. Bakan bu konularla ilgili tek kelime etmemiştir. Bizlerin mutsuz olduğu ortamda, bu beklentiler dile getirilmezse ve çalışma yapılmazsa, diğer müjdeli haberler çok da anlam ifade etmemektedir.”

1923’LERE GİDİP ATATÜRK’ÜN YAPTIKLARINA BAKIN!
Gümüştaş, “2000’den önce Burdur’da bir ambulans vardı, bugün 40 ambulans var” açıklamasına da değinerek sert bir eleştiri getirdi. Başkan Gümüştaş şu ifadelere yer verdi:
Açıklama “oldukça trajikomiktir. Sn. Bakana tavsiyemiz bu bilgiyi verip konuşmasına ekleten bürokratik kadroyu da gözden geçirmelidir.
“Türkiye Cumhuriyeti, devlet geleneği olan ve ‘Devlette devamlılık esastır.’ anlayışına sahip büyük bir devlettir. Bu demeç, geçmiş yılları adeta yok sayan, o dönemlerde yöneticilik yapmış sağlık yöneticilerini de üzen bir açıklamadır. Eğer sağlıkla ilgili olumlu örnekler verilmek isteniyorsa 1923 yıllarına gidip gerçek kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarına bakınız ki, o günle bugünkü vizyon ve anlayışı karşılaştırınız.”

“SONUÇ HAYAL KIRIKLIĞIDIR”

Ümit Gümüştaş açıklamalarına, “Özetle, Sağlık Bakanımızın Tıp Fakültesi ile ilgili hepimizin olumlu gördüğü açıklaması hariç, sağlık çalışanlarını sendikaları üzerinden yok sayan anlayış hayal kırıklığı yaratmıştır.” diyerek son verdi.

GOOGLE'da KıvılcımHaber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir