
İki iktidar partisinin açıklamaları üzerine, Burdur Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Arslan yaptığı yazılı açıklamayla, Meclis’in çoğunluğunun çekimser oy vermesiyle başlayan yeni hastane yeri gümbürtüsü arasında tartışmaya yeni bir boyut getiren Eğitim ve Araştırma Hastanesi önerisini yineledi. İktidar partisi milletvekillerinin Devlet Hastanesini kent dışına çıkarmayı kafalarına koyduklarının anlaşıldığını, hastanenin kent içinde bulunmasının sebep olduğu trafik yoğunluğu iddiasının bile ciddi ciddi ileri sürüldüğünü belirten Arslan, doğru olanın mevcut hastanenin yerinde kalarak, ihtiyacı bulunan 3’ncü basamak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu ifade etti.
İşte Arslan’ın açıklaması!
HASTANE SORUNUNA AKILCI ÇÖZÜM, EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ!
Değerli Basın Mensupları,
Birbirine rakip iktidar partisi milletvekillerinden nihayet 2’cisinden de cevap geldi hastane yeri konusunda!
Sayın PETEK’in, Sayın ÖZÇELİK’ten daha detay bilgiler verme yarışı içinde hastanenin dışarıya çıkarılmasını savunduğu görülmektedir, şöyle ki; Trafik yoğunluğuna hastanenin şehir içinde oluşunun yol açtığı belirtilerek, hastane dışarı çıkarılınca şehir içi trafiğin rahatlayacağı gibi “sağlıksız” beyanlarda bulunmaktan çekinilmemiştir.
Mevcut haliyle Burdur Devlet hastanesinin, Burdur’un tüm nüfusuna hizmet verdiği gibi bir algı yaratılmaya çalışılmakta ise de bu öngörü gerçeği yansıtmamaktadır.
Zira Burdur Devlet hastanesi 2. basamak sağlık kuruluşu olması nedeniyle başvuran hastaların çok önemli bir kısmını Isparta, Antalya, Denizli illerinde ki 3.basamak sağlık kuruluşlarına sevk etmekte, Burdur halkı sağlık hizmeti alabilmek için Isparta-Antalya-Denizli yollarında can vermekte aileler perişan olmaktadırlar.
Değerli Ak Parti Milletvekilleri,
Burdur’un öncelikli ihtiyacı, hastane yatak kapasitesinin 50 yatak artırılması değildir! Bünyesinde Asistanı-Doçenti ve Profesörü bulunan 3. basamak sağlık kuruluşuna kavuşmaktır. 3. Basamak sağlık kuruluşları olan tıp fakültesi hastanesinin Burdur’da yakın zamanda yapılanması mümkün olmadığından ihtiyacımız, eğitim araştırma hastanesine kavuşmakla giderilebilecektir.
Yaptığımız çalışmalar sonucu yeni yapılacak devlet hastanesinin, protokolle eğitim araştırma hastanesine dönüştürülmesinin mümkün olduğu bilgisini aldık. Ama ne hikmetse Sayın FAKİ hariç, Isparta’da 13 olan sağlık kuruluşu sayısını görmezden gelip, Burdur’un 1 tane olan hastanesini bir yerlere götürme çabası içinde olduğunuzu görmekteyiz.
Mevcut Camlı Devlet Hastane binasını özel hastaneye dönüştürme gibi bir hesabınız mı var? Ya da taşıyacağınız yerde değerlendirilmesini beklediğiniz araziniz mi var?
Böyle bir hesap içinde değilseniz şayet önerdiğimiz teklife hayır demeniz hiç mümkün değildir.
Burdur halkının sağlığı ise sizin için önemli olan;
Burdur Devlet Hastanesinin mevcut yerinde hizmetine devam ederek, Atatürk Mahallesindeki arazinin Eğitim Araştırma Hastanesi yapılacağı sözünü verin, 15 günlük süre geçmeden Belediye Başkanının teklifi meclise iade etmesini isteyelim. Burdur tüm taraflarca ortak aklı yaşama geçirip daha nitelikli bir hastaneye kavuşsun. Sizlerde bunun kıvancını yaşayın.
Böyle olmayıp, mevcut hastaneyi şehrin kenarına çıkarmaya kalkışırsanız, Burdur halkını karşınızda bulacağınızı açıkça bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Merkezi ve yerel parlamentolarımızda bizleri temsil eden değerli vekillerimiz ve demokrasimizin vazgeçilmezi siyasi partilerimiz, yaşadığımız kentte hep birlikte ihtiyaç duyacağımız nitelikli bir sağlık hizmetine ortak aklı var ederek kavuşacağımıza inanıyor, halkımızın ihtiyaç duyduğu siyasi olgunluğu birlikte sağlamaya çağırıyoruz.
Halkımıza ve siyasilerimize saygıyla duyururuz. 06.11.2017.