
Protokol ve Devlet Erkanı Gene Sınıfta
Kaldı; Benden Olmayana hayat Hakkı Yok Tavrı Aldı
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1992 yılından beri Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan ve bütün ülkelerce kutlanan, engelli vatandaşların sorunları hakkında bir duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla gündeme getirilen Engelliler Haftası ve Uluslararası Engeliler Günü kapsamında Serenler Otel’de engelli vatandaşlar ve aileleriyle bir araya gelerek muhteşem bir gece yaşamalarını sağladı.
BM’CE BAŞLATILMIŞ ENGELLİLER HAFTASI VE
DÜNYA ÖZÜRLÜLER HAFTASI 1992 YILINDAN BERİ KUTLANMAKTADIR
1992’den beri Birleşmiş Milletler tarafından teşvik edilen, amacı, engelliliğe maruz kalmış kişilerin daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek ve insanlara yardım etmek olan Engelliler Haftası ve Uluslararası Engeliler Günü, engellilerin sorunları ve günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıların çözümü noktasında farkındalık oluşturulmasına vesile olmak, donuk hayatlarına bir renk ve heyecan katmak, eğlendirmek ve hayatlarının belli bir anını eğlence içinde geçirmelerini temin ederek kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla kutlanmaktadır.
GECEDE, VALİ YILMAZ’IN İLİMİZE
EKİP GİTTİĞİ AYRIMCILIK, PARTİZANLIK VE
ÖTEKİLEŞTİRME ZEHİRİNİN VARLIĞINI DEVAM ETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Gecede eski Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın devri valiliğinde ilimize saçtığı ayrımcılık, ötekileştirme ve partizanlık (AKP il Eşbaşkanı gibi davranma) zehirlerinin varlığını ve işlerliğini sürdürdüğü ortaya çıktı. Böylesine faydalı ve hayırlı bir günde bile ayrımcılıklarını devam ettiren iktidarın ilimizdeki uzantıları bu yıl da Engelliler Günü’nü boykot ettiler.
Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Güven’in “ülkemizde son 15 yılda “ diye başlayarak 15 yıllık AKP iktidarlarını övdüğü o uzun açılış konuşma metninde belirttiği “2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılık konusu anayasal düzeyde güvence altına alınmıştır” demekle birlikte ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz kendilerinin yaptıkları etkinliklere katıldığı halde diğerleriyle birlikte yemekte engellileri yalnız bıraktılar.
Ne Vali ne de Aile ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yetkililer vardı. Bu yıl, geçen yıl katılarak Vali Şerif Yılmaz’ın geceye katılmamasını eleştiren Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Yavuz Mehmet Kaya da yoktu.
Geceye, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanlığını temsilen Merkez Komutanı Binbaşı Ömer Bostancı, sonradan DSYB Genel Başkanı, AKP milletvekili aday adayı Kamil Özcan, GüçBirliği sahibi iş insanı Şevket Aksöz ve salonu hıncahınç dolduran engelli ve aileleri katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Başkan Ercengiz, “zevkli bir akşam geçirmelerini” dileyerek annelerin Anneler Günü’nü kutladı.
Daha sonra engelliler ve aileleri kıvrak oyun havaları eşliğinde gönüllerince doyasıya oynadılar, eğlendiler. Başkan Ercengiz de engellilerin arasına karışarak onlarla oynadı. Başkan Ercengiz, adet üzere, davul çalan asker giysisi içindeki bir engellinin gömlek cebine para koydu.