
Ülkede ve ilimizde yeni tip Koronavirüs (Kovid19) vakaları aldı başını gidiyor. 11 Mart-1 Haziran arasındaki birinci dalgada 2 bin 500’ler seviyesine tırmanan Kovid19 vakaları bugünlerde 1.500’ler seviyesine tırmanmaya başladı. İlimizdeki ikinci dalganın birinci dalgaya göre karşılaştırmasını sorduğumuz doktorlara göre, birinciyi dalgayı aratacak cinsten olabilir. Uzmanların Ekim-Kasım aylarında soğukların artmasına paralel olarak kesin başlayacağını belirtikleri ikinci dalga belirtileri Burdur’un her yerinde ortaya çıkıyor. Ancak merkez üssünün Bucak olduğunda herkes hemfikir. Vaka sayısı Bucak’ta üç haneli rakamları görmeye başladı. An itibariyle Bucak’ta 105 hasta bulunmaktadır.
Ülkede yeni tip Koronavirüs (Kovid19) vakası artışını sürdürüyor.
Bugün ülkede vaka sayısı bin 517 oldu.
Can kaybımız ise 36…
Tüm dünyada kâbus gibi etkisini sürdüren Kovid19 salgını 25 milyon toplam vaka sayısı ve 831 bin 827 ölüm oranıyla tüm zamanların ve salgınların rekorunu kırdı. 6 milyona yaklaşan vaka sayısı ve 831 bini aşan ölüm sayısıyla ABD hala salgının merkez üssü görünümünü koruyor.
Bu kapsamda Burdur’da da vaka sayısı artışını sürdürüyor.
Salgının ikinci dalgasından bahsedildiği şartlarda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenleri salonlara toplaması, karantina altındaki Kemer’e seminer için öğretmen göndermesi ilimizde önümüzdeki günlerde Kovid19 vakalarında patlamaya neden olabileceği ileri sürülüyor. Nitekim önceki gün Gölhisar’da ilkokulda seminere katılan bir öğretmenin Kovid19 testini pozitif çıkması ve hastanede tedavi altın a alınması üzerine aynı okulda 21 öğretmen ve 2 Milli Eğitim Müdürlüğü personeli evlerinde karantinaya alındı.
Geçen ay Çavdır’da, Kemer’de, Bucak/Susuz Köyü ve daha birkaç yerde karantina vakaları yaşandı.
Son olarak bugün NNC Medya internet gazetesinin haberine göre, Bucak’ta Kovid19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 105 oldu. Bu sayının içinde hastane çalışanının da olduğu öğrenildi.
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor
- Dr. Perinçek’in İran-İsrail savaşını değerlendirmesi