
“Milli Değerler Korunmalı, Milli Firmalar Günlük Siyasi Tartışmaların Dışında Tutulmalı”
Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in “akıl tutulması“ şeklinde gelişen, “yolsuzluk” ve “terör” iddialarıyla yargılanan İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan davanın “siyasi” olduğu iddiasıyla başlatılan ABD güdümlü sokak hareketlerinin bir parçası olarak devreye sokulan milli ekonomiyi hedef alan boykot çağrılarına Burdur MÜSİAD Başkanı Kerim Albayrak’tan tepki geldi.
Eski İBB Başkanı İmamoğlu hakkında bizzat CHP’lilerin ihbarları ve delil vermeleriyle “yolsuzluk”, “hırsızlık”, “rüşvet”, “irtikâp” ve “terör örgütüyle iltisak” iddialarıyla dava açıldı. Ardından tutuklandı.
Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve şürekâsı İmamoğlu hakkındaki yüz kızartıcı iddiaları örtbas etmek amacıyla “siyasi bir dava” olduğu iddiasıyla sokak eylemleri başlattı.
Ardından şirazeden iyice çıktı, akıl tutulmasının çukuruna düştü. Emperyalist düşmanların yıllardır uğraştığı Türkiye’nin “yumuşak karnı” olan ekonomiyi çökertme amacına yönelik olarak 2 Nisan’da “ekonomik boykot” çağrısı yaptı.
ÇAĞRI TERS TEPTİ; TÜRKİYE HALKI EKONOMİSİNE SAHİP ÇIKTI
Alışveriş istatistikleri ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) kayıtlarının basına yansıdığı kadarıyla boykot çağrısına rağmen yurt genelinde vatandaşlar AVM’ler, çarşı, pazar ve marketlerde alışverişlerini sürdürdü. Hatta bazı bölgelerde yoğunluk bile oluştu; 2 Nisan’da iki katı değerde alışveriş yapıldı.
Özel’in ABD güdümlü milli ekonomiye darbe vurma ve çökertme amaçlı “ekonomik boykot” çağrısına en büyük tepki iş dünyasından ve esnaftan geldi. Türkiye’nin birçok bölgesindeki ticaret ve esnaf odalarından, “Üretim boykot edilmez, bizi mi boykot ediyorsunuz.” diyerek sert tepkiler geldi. Bu kapsamda MÜSİAD Burdur Başkanı da yazılı bir açıklama yaparak, boykot çağrısına tepki verdi. Başkan Albayrak, emperyalist ABD ve İsrail güdümlü sokak hareketlerinin bir parçası olarak devreye sokulan milli ekonomiyi hedef alan boykot çağrısına karşı, “Bu tür çağrılar, yerli ve millî sermayemizi zayıflatmayı, ülkemizin ekonomik bağımsızlığını tehlikeye atmayı ve küresel sermayeye alan açmayı amaçlayan açık bir girişimdir. Ekonomiyi sekteye uğratacak, geçim kaynağını tehlikeye atacak çağrılar doğru değildir. İş dünyası olarak birliğe ve üretime odaklanmalıyız” ifadelerine yer verdi.
Başkan Albayrak açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
MİLLİ DEĞERLER KORUNMALI, MİLLİ FİRMALAR GÜNLÜK SİYASİ TARTIŞMALARIN DIŞINDA TUTULMALI
“Son günlerde bazı çevrelerce duyurulan ekonomik boykot çağrısı yalnızca ekonomik dengeleri bozmakla kalmaz, aynı zamanda üretimi, istihdamı ve piyasaları da hedef alır. Bu tür çağrılar, yerli ve millî sermayemizi zayıflatmayı, ülkemizin ekonomik bağımsızlığını tehlikeye atmayı ve küresel sermayeye alan açmayı amaçlayan açık bir girişimdir. Ekonomiyi sekteye uğratacak, geçim kaynağını tehlikeye atacak çağrılar doğru değildir. İş dünyası olarak birliğe ve üretime odaklanmalıyız.
Ekonomi, bir milletin ortak emeğidir. Bu emeği sekteye uğratmaya yönelik her hareket, sanayiciden esnafa, ihracatçıdan işçiye kadar herkese zarar verir. Milli değerler korunmalı, milli firmalar günlük siyasi tartışmaların dışında tutulmalıdır.
Yerli ve milli şirketlerimize yönelik boykot çağrıları kabul edilemez. Ülkemizin dört bir yanında yatırım yapan, istihdam sağlayan, üretim ve ihracatla Türkiye’nin gücüne güç katan yerli ve milli şirketlerimizin hedef haline getirilmesi kabul edilemez. Bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve her adımını memleketi için atan firmalarımız, günlük polemiklere alet edilmemeli, aksine desteklenmelidir.
Türkiye ekonomisi, son yıllarda üretim gücü ve ihracat odaklı büyüme modeli ile önemli bir ivme kazandı. Burdur’umuz da bu başarıya en büyük katkıyı sağlayan şehirlerden birisi. Bu yüzden, istikrarlı büyümeyi tehdit eden hiçbir girişime sessiz kalmamız mümkün değildir.
En büyük boykot, yerli olanı üretmektir!”