Burdur, Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 5’ncisine hazırlanıyor

Ekonomisinin beşte ikisinin, süt üretimine dayalı hayvancılık faaliyetiyle hayvancılığı destekleyen bitkisel üretimden oluştuğu ve zirai dinamikleri çok yüksek Burdur, geleneksel Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 5’ncisini düzenlemeye hazırlanıyor. Burdur Valiliği’nde biraraya gelen Düzenleme Komitesi genel bir değerlendirmede bulundu.

25-28 Nisan tarihleri arasında kapılarını açacak olan Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı Düzenleme Komitesi üyeleri Vali Hasan Şıldak Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda biraraya geldi. Toplantının başlangıcında organizasyonu üstlenen firma yetkilileri organizasyonla, ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıya Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âdem Korkmaz, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Burdur Birlik Başkanı Kamil Özcan, Köy-Koop Genel ve Burdur Birlik Başkanı Yakup Yıldız, Burdur Kırımızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Çayır, Tarım ve Orman İl Müdür V. Oktay Darcan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tülin Kalkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve Fuar Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Gül Ceylan katıldı. 

Toplantının ardından Vali Hasan Şıldak basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Vali Şıldak yaptığı açıklamada,

“ekonomisinin % 40’ı süt üretimine dayalı hayvancılık faaliyeti ve hayvancılığı destekleyen bitkisel üretimden oluşan, tarımsal potansiyeli oldukça yüksek olan ilimizde, 25 – 28 Nisan tarihleri arsında Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ev sahipliği yapacağız. İlimizin tarımsal potansiyelinin daha da yukarılara taşınması, üreticilerimiz açısından yeni pazarlar oluşması açısından en uygun araçların başında, yeni teknolojiler ve gelişmelerin sergilendiği fuarlar gelmekte ve üreticilere önemli fırsatlar sunmaktadır” dedi.

Burdur’un, yüzde 98’i kültür ırkı olan büyükbaş hayvan varlığı, günlük bir tonu aşan çiğ süt üretimiyle nüfusunun asgari üçte ikisinin tarımla uğraştığı önemli bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “son yıllarda lavanta başta olmak üzere aromatik bitkilerle ilgili yapılan çalışmalar, bizim de önemsediğimiz, dikili alan olarak da günden güne artmasına yönelik çalışmaları devam ettirdiğimiz tarımsal faaliyet olarak öne çıkmaktadır” diye konuştu.

Vali Şıldak şunları söyledi:

“İlimizde 2012 yılından bu yana yapılmakta olan fuar organizasyonumuz, yeni ismi olan “Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı” olarak 5. kez kapılarını açıyor. Nisan Ayının 25.’inde başlayacak olan fuarımız ülkemizde önde gelen hayvancılık, yem ve süt endüstrisi firmalarının katılımıyla 4 gün boyunca öncelikle Burdurlu üreticiler başta olmak üzere İl dışından gelen tarım sektörünün içindeki herkese, güncel teknolojiyi ve bilgiyi sunmak üzere kapılarını açacak.

“Süt hayvancılığına dayalı tarımsal faaliyet potansiyeli yüksek olan İlimiz, ülkenin dört bir yanında düzenlenen fuar organizasyonları içinde Hayvancılık üzerine ihtisas fuarı olma yolunda hızla ilerlemektedir. Buna yönelik olarak başka fuarlarda göremeyeceğiniz kaliteli canlı hayvanları bu fuarda görmek mümkün olabilecektir. Sürdürülebilir bir fuar için Burdur’daki en anlamlı sektörün Hayvancılık Sektörü olduğu da muhakkaktır.

Bu yıl nitelikli 100 bine varan ziyaretçi sayısının beklendiği fuarda 150 firmanın standının bulunacağı öngörülmektedir. Şu anda 130 firma ve marka temsilcisi fuara başvuruda bulunmuştur. Kullanılan fuar alanın yüzde 80’i tahsis edilmiş durumdadır. Yine ziyaretçi olarak da şuan itibariyle 70 bin ama temel hedefimiz 100 bin ön görmekteyiz. Yine ilimizin yanı sıra Isparta, Antalya, Denizli, Afyon ve Muğla illerindeki çiftçilerimizin de fuara beklendiğini ve bu manada kendilerini İlimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum. İlimizde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet göstermekte olan işletmecilerimizi de fuar alanındaki yerlerini bir an önce almaları konusunda acele etmelerini tavsiye ediyorum. Zira fuar alanında yer kalmama ihtimali yüksek. Bir an önce kendi illerinde yapılan bu fuara katkı verme anlamında ve seslerini orada duyurma bakımından fuar alanındaki yerlerini almalarını bekliyoruz”

KİTABIM: “ATA ETİ, İTE OTU!”

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.