
196 bin 380 seçmenin 177 bin 117’nin toplam 700 sandıkta oy kullandığı Burdur’da yapılan sayım sonucunun ilk ilanlarında oyların yüzde 20,31’i olan 34 bin 749’unu alan CHP adayı Mehmet Göker’e karşılık oyların yüzde 20,42’sine tekabül eden 34 bin 940’nı alarak 191 oy farkıyla İyi Parti adayı Osman Kurt milletvekilliğini kazanmıştı. Ancak gece yarısından sonra yurt dışı oylar dengeyi değiştirdi. Göker, Kurt’a 252 fark attı; bu kez milletvekilliği CHP’ye geçti. Ama AA’nın tablolarında milletvekilliği hala İP’de gösteriliyor. Osman Kurt da seçime itiraza hazırlanıyor; bugün seçim kuruluna oyların yeniden sayımı için başvurusunu yapacak.
BURDUR SEÇİM KURULUNDA
KAZANDI; YURT DIŞI OYLAR GELİNCE YSK’UNDA KAYBETTİ
İlimizde seçime 196 bin 380 seçmenle gidildi. Seçim sonrasında yapılan sayım sonucunda toplan 700 sandıkta kullanılan geçerli oy sayısı ise 177 bin 117 olarak saptandı. 19 bin 263 oyun bir kısmı sandığa gitmedi; bir kısmı da iptal edilen oylardı. Büyük miktarda oyun iptal edildiği belirtiliyor.
Toplam kullanılan oyların yüzde 20,31’ine tekabül eden 34 bin 749 oyu CHP, yüzde 20,42’sine tekabül eden 34 bin 940 oyu da İP aldı. İlk anlarda Osman Kurt, 191 oy farkıyla milletvekilliğini kazandığı belirtildi.
AA TABLOSUNDA HALA MİLLETVEKİLLİĞİ İP’DE GÖRÜNÜYOR
Ancak gece yarısından sonra durum değişti. Yüksek Seçim Kurulu’nun yurt dışı oyları sayarak yurt içi oylara eklemesi sonucu değiştirdiği ifade edildi. Bu kez 252 oy farkıyla Mehmet Göker’in kazandığı anlaşıldı. Ama AA tablosunda Burdur’da bir milletvekilliğini İP kazandığı görülüyor.
Çok sayıda iptal oy bulunduğu ileri sürülerek Osman Kurt itiraza hazırlanıyor.
İptal edilen oyların yeniden kontrol edilerek yeni bir sayım döküm yapılmasını talep edeceği öğrenildi.
Bu durumda Burdur Seçim Kurulu oyların yeniden sayımına karar verirse durumun değişebileceği umuluyor ve konuşuluyor.
Şimdi Burdur kamuoyu ve taraflar soluğunu tuttu; sonucu dört gözle beklemeye başladı.