Esnaf odaları temsilcileri yeni hayatın sorunlarını Vali Şıldak’la görüştü

Kontrollü toplumsal hayatın kurallarına uyum sağlayamayan, kuralların sıkılığı ve sıkıcılığına alışamayan esnaf temsilcileri dün tostçu dükkânında ateşölçer gibi bazı gereksiz ve aşırı tedbirlerin gevşetilmesi dileği ile Burdur Valisi Hasan Şıldak’la görüştü. Esnaf temsilcilerini dinleyen Vali Şıldak, merkezden gelen talimatlara uyulacağını, ancak özeldeki bazı kurallar için İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda görüşülmesini sağlayacağını söyledi.

Sıfır tam milyonda 5 mikroncuk gözle görünmeyen bir mikrobun karşısında dize gelen insanlık, ortaya çıkışından bu yana 8 aydır hala boğuştuğu Kovid19 can almayı sürdürüyor. Dünya genelinde 7 milyonu aşan vaka sayısına karşılık ölüm oranı 400 bini aştı.

Kovid19’a karşı mücadelede başarı hikâyeleri yazan ender ülkelerden biri olan ülkemizde ve ilimiz özelinde ise kontrollü toplumsal hayat adını verdiğimiz sıkı ve zor şartlar devam ediyor. Kuralsız şartlara alışmış insanlar kontrollü toplumsal hayatın kurallarına uyum sağlamakta zorlanıyor.

1 Haziran’da başlayan yeni serbestleşme sürecinde merkezden gelen kuralların yanında il bazında İl Hıfzıssıhha Kurullarının koyduğu kurallar çerçevesinde yeni kontrollü toplumsal hayata alışmaya çalışan insanlarda itirazlar da baş gösteriyor.

Lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokali, çay bahçesi, tost dükkânı gibi işyerlerinin faaliyetlerine bazı kurallar ve sıkı tedbirler getirilerek 1 Haziran kontrollü toplumsal hayat çerçevesinde izin verildi.

Ancak esnaf sıkı kural ve mecburiyetlere uyumda zorlandı. Ya da tostçu dükkânında ateşölçer gibi gereksiz ve aşırı bulduğu bazı kuralları yadırgadı.

Bu ve benzeri sıkıntıları ve esnafın gayrımemnuniyetsizliklerini iletmek, görüş ve taleplerini istişare etmek üzere esnaf temsilcileri dün Vali Şıldak’ı ziyaret etti.

Ziyarette Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nevruz Gökçüoğlu, Burdur Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Birol Kaval, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik bulundu.

Esnaf temsilcilerini dinleyen Vali Hasan Şıldak, merkezden gelen talimatlara ve kurallara uyulacağını, ancak il özelinde alınan karar ve kurallar konusunu İl Hıfzıssıhha Kurulu’na götüreceğini ifade etti.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.