
Aydınlık gazetesinin, son zamanlarda İngiliz çizmelerini giymiş olan ABD’nin desteğinde gene Helen rüyaları görmeye başlayan Yunan haber sitesi Tovima’ya dayandırdığı haberde, Türkiye’nin Almanya’dan satın aldığı 42 adet Leopard-2A4 tankını Edirne’den Kıbrıs’a gönderdiği iddia edildi.

Habere göre, tanklar mühimmatlarıyla birlikte çıkarma gemisine yüklenerek, Lefkoşa’nın Değirmenlik bölgesine götürüldü.
Türkiye’nin askeri hareketliliğinin sebebinin Doğu Akdeniz’de yürütülen sondaj faaliyetleri olduğuna dikkat çekilen haberde, ABD ile Almanya’dan alınan silahların da Kıbrıs’a sevkiyatının yasak olduğu vurgulandı.
ABD Kongresi ise, son olarak görüştüğü bir yasa taslağında Kıbrıs Rum Kesimi’ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına karar vermiş, Kıbrıs ve Yunanistan’a askeri yardımda bulunacağını ilan etmişti.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü karadır denilmiştir; TES isteklerini tek tek sıraladı
- İmamoğlu’nun aday ofisine Özgür Özel mührü
- Milletvekili Akbulut 10 Ocak münasebetiyle gazetecilerle buluştu
- Başkan Ercengiz’den yemekli 10 Ocak kutlaması
- Borçlu çiftçiye kredi yok!
- “NATO çökmüştür”
- Burdur Barosu’ndan Av. Polat cinayetine sert tepki
- Başkan Ercengiz’in 10 Ocak Mesajı
- “Yerel medya can çekişiyor”
