Haberimize Burdur Valiliği’nden cevap #EvdeKalBurdur

“Çeltikçideki Karantinaya sebep olan Covid-19 vakası Bucak’a sıçradı”  haberimizin içeriğinde, izolasyondaki vatandaşın karantina kurallarına uymaması ve yetkililerin de gerekli kontrolleri yapmaması sebebiyle vakanın Bucak ilçesine sıçradığı, Bucak’ta toplam 10 aileyi içine alan 6 binanın da karantinaya alındığı şeklindeki haberimize Burdur Valiliği’nden açıklama geldi.

Burdur Valiliği’nden alınan bilgilere ek olarak Çeltikçi ve bağlı köylerindeki vatandaşların görüşlerini yansıttığımız haberimize Valiliğin cevabının da ortaya koyduğu gibi, kamuoyunun eksik bilgilendirilmesi ya da bilgilendirilmemesi, vakanın, şuyuunun vukuundan beter sonuçlar doğurduğunu kanıtladı.

İşte o açıklama!

www.kivilcimhaber.com.tr internet haber sitesinde “Çeltikçideki Karantinaya sebep olan Covid-19 vakası Bucak’a sıçradı”  başlıklı habere yer verilmiştir.

Haber içeriğinde, “İnfaz indiriminden yararlanarak Çeltikçi’ye dönen ve Covid-19’dan enfekte olmuş olan bir vatandaşın 14 gün karantinada kalma kuralına uymaması ve yetkiliklerin de bunu kontrol etmemesi” şeklinde ifadelerin geçmesi üzerine Valiliğimiz tarafından söz konusu haber içeriği ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

Bahse konu şahıs,  Cezaevinden 15 Nisan 2020 tarihinde tahliyesi sonrası İlimize gelmesinin ardından kayıtlı olduğu Aile Hekimliği ve Çeltikçi Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 14 günlük izolasyona alınarak, günlük olarak izlemleri yapılmıştır. 

12 gün süreyle herhangi bir şikâyeti ve bulgusu olmayan şahıs, 26 Nisan 2020 tarihinde öksürük şikâyetinin başladığını ifade etmiş, bunun üzerine 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulansı ile Bucak Devlet Hastanesine sevki sağlanmıştır. 

Evde bulunduğu süre içerisinde kolluk kuvvetleri tarafından izolasyon sürecine uyumu olarak takip edilen şahıs, ev izolasyonunda kalma kuralına uyum göstermiştir. 

Ancak ailede görülen Koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası, şahıs ile aynı evde yaşayan eşinin 20 Nisan 2020 tarihinde vefat eden ağabeyinin cenazesine katılmış olması dolayısıyla,  yayılımın engellenmesi amacıyla yalnız yakın temaslılar değil, temaslılar ve temaslıların temaslıları da tespit edilerek geniş alanda filyasyon çalışması yürütülmektedir.

Süreçle ilgili tedbirler ilk andan itibaren en hassas şekilde uygulanmakta, izlem ve filyasyon çalışmaları, hastalığın yayılmasını önleyici bütün tedbirler en kapsamlı şekilde uygulanmaktadır. İddia edildiği gibi yetkililerin kontrol etmemesi gibi durum kesinlikle söz konusu değildir.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.