
HDP’li Muş Milletvekilinden bilinçaltı gösterimi; HDP’nin etnik milliyetçiliğinin dışa vurumu; etnik düşmanlık
HDP’li Muş Milletvekili Av. Burcu Çelik Özkan, Muş Kobani Meydanı’nda seçim kutlama mitinginde yaptığı konuşmada, korucuları hedef alarak açıkça tehdit etti; silah doğrultarak önümüzdeki dönemde olabilecekleri adeta açık etti: “Buradan defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız keleşi size çevirmesini iyi biliyoruz.”
HDP’nin genel seçimlerde hastalık derecesindeki AKP ve Erdoğan nefreti nedeniyle vatansız solla CHP seçmeninin desteğiyle yüzde 13 oy alarak barajını aşması, Muş’ta coşkulu kutlanmalara neden oluyor. Kobani Meydanı diye adlandırılan belediye meydanında kutlama programı düzenlendi. Programa HDP’den milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım ile 3. sıra adayı Mensur Işık katıldı. Davul zurna eşliğinde başlayan kutlamada halaylar çekilerek eğlenildi.
“BU MEMLEKETTEN DEFOLUP GİDECEKSİNİZ”
Seçim kutlamalarında konuşan milletvekili Burcu Çelik Özkan, köy korucularını sert bir dille eleştirdi ve “bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz” diye konuştu.
KORUCULARDAN CEVAP GECİKMEDİ: “SAMİMİYETİNİZE HİÇ GÜVENMEDİK”
HDP milletvekilinin korucuları hedef alan ve silahla tehdit eden sert sözlerine koruculardan cevap gecikmedi. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın “barış ve kardeşlik” söylemlerini hatırlatarak, “sizin barışınız, kardeşliğiniz oyları alıp barajı aşana kadar mıydı? Biz sizin samimiyetinize hiçbir zaman güvenmedik” diye konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın barış ve kardeşlik mesajları verdiğini anlatan Sözen, “sizin barışınız kardeşliğiniz oyları alıp barajı aşana kadar mıydı? Biz sizin samimiyetinize hiçbir zaman güvenmedik inanmadık ve bundan sonra da inanmayacağız. Halkımızın bunların ikiyüzlü olduğunu görmesi gerekiyor. Bunlar bu şımarıklıkla yarın kendilerine oy vermeyen kendilerinden olmayan diğer parti mensuplarına da defolun gidin buradan diyecek kadar küstah ve alçaktırlar” iddiasında bulundu.
OY İÇİN YANDAŞLARINI BİLE ÖLDÜRÜRLER
Federasyon Başkanı Ziya Sözen, keleşli tehdide tepki gösterdiği açıklamasında HDP’li vekilin “küstahça sözler sarf ederek haddini ve maksadını aşmıştır. Hiç kimse korucularımıza halkımıza bu memleketten defolup gideceksiniz hakkına ve haddine sahip değildir. Bu memleketler HDP’li vekilin babasının tapulu malı değildir. Bu yaşadığımız memleket atalarımızın canlarıyla kanlarıyla bizlere emanet ettiği kutsal topraklardır. Bizler dün olduğu gibi yarında bu memlekette yaşayacak kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun aksini iddia edenler hak ettikleri cevabı alacaklardır” dedi.
Allah’tan korkmayanların oy uğruna kendi yandaşlarını öldürtecek kadar insanlıktan uzak olduğunu kaydeden Sözen, “daha birkaç gün önce örgütün sözde lideri ‘bizler bundan sonra korucuları öldürmeyeceğiz’ şeklinde açıklama yaparken bugün bu küstah kadın kalkmış bu memleketten defolun gidin diyor. Bunların bütün politikası yalan üzerine kurulmuştur” dedi.
HÜKÜMET, HÜKÜMET OLSA BÖYLE KONUŞAMAZLAR
Hükümet, hükümet olsa o milletvekilinin böyle konuşamayacağını belirten korucular, PKK ile mücadeleye devam edeceklerini, bu ülkenin hepimizin olduğunun altını çizdi. Kendilerine silah doğrultanların şimdiye kadar boylarının ölçüsünü aldığını, bunları konuşturanın Erdoğan’la Davutoğlu’nun tutumları olduğunu vurguladı.