
İlker Başbuğ, geçen hafta Haber Global’de konuk olduğu programda; 26 Haziran 2009’da Meclis’ten geçirilen torba yasadaki “asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması”na ilişkin maddeyi hatırlattı ve “26 Haziran 2009’da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın” dedi. İktidar sahipleri arasında paniğe sebep oldu.
İlker Başbuğ’un askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili 2009’da TBMM’den geçen düzenlemeyi hazırlayanları “FETÖ’nün siyasi ayağı” için örnek göstermesi yeni bir tartışma başlattı ve siyasetin de en önemli gündem maddelerinden birisi oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u hedef aldı.
Erdoğan, AKP milletvekillerine İlker Başbuğ’a dava açmaları çağrısında bulundu.
Erdoğan, “zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı bu düzenlemeyi bahane ederek Meclis’i itham altında bırakmıştır. Kendisini iyi tanırım. Bu konuda hepiniz süratle dava açmalısınız. Meclisin yasama yetkisini dışarıdan biriler atıp tutmak suretiyle yere çalma hakkı yoktur” dedi.
Erdoğan’ın konuşmasını müteakiben ilk suç duyurusu geldi.
Başbuğ Komutanın söyledikleri neden iktidar mevzilerinde bu kadar panik yarattı?
AK Parti cenahı neden bu kadar sert tepki verdi?
Başbuğ Komutan, Pelikancıların da hedefinde
Sayın İlker Başbuğ’un Yüce Meclisimizi, Milletimizin ali iradesine kastederek bombalamış menfur FETÖ’nün siyasi ayağı olarak gösteren sözleri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı demokrasimizi savunmakla mesul olan bir sivil toplum örgütü olarak kamuoyuna saygıyla ilan ederiz.
İlker Başbuğ’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt: “Her yere sızmış bir örgütün siyasi partilere sızmadığını düşünmek akla ziyandır.”
İşte aydınlatıcı bir bilgisel (Twitter dizisi)!
Konuyla bağlantılı olarak Fetö’nün siyasi ayağına ilişkin bilgiseli de okuyabilirsiniz.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- BURDUR’u Tıp Fakültesi kuruluş sevinci ve heyecanı sardı
- TÜRK-İŞ süresiz oturma eylemine gidiyor
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor