İl Genel Meclisi’nin Kayadibi kararına tepki her yerden…

İl Genel Meclisi’ne hâkim olan zihniyet ne yapmak istiyor? Yeşilova’da neler oluyor?

Cuma günü İl Genel Meclisi’nde Yeşilova Kayadibi Mahallesi’nin –Kayadibi halkının köy olmayı ezici bir çoğunlukla reddetmesine rağmen- Yeşilova Belediyesi’nden ayrılarak köy statüsü almasının uygun olacağı kararı AK Parti dışında tüm çevreleri birleştirdi; karara tepki çığ gibi büyüdü; Yeşilova hop oturup hop kalkıyor AK Parti’ye karşı. Yeşilova’da AK Partililerin sokağa çıkma mecallerinin kalmadığı belirtiliyor. Bu kapsamda hışım gibi bir tepki de İYİ Parti (İYİP) Meclis üyesi Mesut Özcan’dan geldi. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gelişmeyi Salda Gölü’ndeki yükselen ranta göz diken çevrelerin oyunu olarak değerlendirdi.

YEŞİLOVA HALKINI VE BELEDİYESİ’Nİ CEZALANDIRMAKTADIRLAR

“Yeşilova’da neler oluyor; İl Genel Meclisi’ne hâkim olan zihniyet ne yapmak istiyor?” diye sorgulayan Mesut Özcan, Yeşilova’nın Salda Gölü’yle irtibatı olan Kayadibi köyünün daha önce kendi rızasıyla mahalle olmayı kabul ettiğini, ancak Salda Gölü’nün yükselen rantından pay kapmak isteyen rantiyeci çevrelerin bundan rahatsız olduğunu, bu sebeple eskiye dönerek köy statüsüne yeniden kavuşması için durmadan tertipler geliştirdiğini ifade ederek, “kendilerince muhalif gördükleri Yeşilova halkını ve belediyesini de akıllarınca cezalandırmakta (…). ayrıca kendilerine engel olabileceğini düşündükleri Yeşilova Belediyesini devre dışı ve etkisiz hale getirmek istemektedirler” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İşte Mesut Özcan’ın paylaşımı!

YEŞİLOVA DA NELER OLUYOR? İL GENEL MECLİSİ VEYA ORAYA HÂKİM OLAN ZİHNİYET NE YAPMAK İSTİYOR?

Yeşilova’nın Kayadibi Mahallesi daha önce kendi rıza ve istekleri ile köy iken mahalle olarak ilçeye katılmak istemişler ve katılmışlardır. Ne var ki birileri bundan rahatsız olmuş veya son yıllarda popülaritesi artan ve rantı yükselen Salda Gölünden daha fazla pay kapabilmek ve üstüne çökmek için bir şeyler yapmak zorunda kalmışlardır. Çünkü köy olunca bunları gerçekleştirmenin daha kolay olacağını düşünmekte, hesaplamalar yapmakta ve alt yapısını hazırlamaktadırlar. Kendilerince muhalif gördükleri Yeşilova halkını ve belediyesini de akıllarınca cezalandırmaktadırlar.

Ayrıca kendilerine engel olabileceğini düşündükleri Yeşilova Belediyesini devre dışı ve etkisiz hale getirmek istemektedirler.

HALKOYLAMASI İMZALARININ NE KADAR ŞAİBELİ OLDUĞUNUN, REFERANDUMDA EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA TERSİ ÇIKMASI SOMUT KANITIDIR

Bunun için önce nasıl toplandığı ve doğruluğu bilinmeyen bir takım imzalar sonucu yerleşim yerinde referanduma gidildi. Çeşitli ve bol vaatler, tehditler ve korkutmalara rağmen ezici bir çoğunlukla mahalle sakinleri ilçeye bağlı kalma iradelerini tekrar gösterdiler. Sözüm ona önceden köy olmak istiyorum diye imza verenlerin ancak yarısı kadar oy olabildiler. Buda toplanan imzaların ne kadar sağlıksız olduğunun en güzel göstergesidir.

KAYADİBİ KÖY OLSUN DİYENLERİN HİÇBİRİNİN KAYADİBİ’YLE BİR ALAKALARI YOKTUR

Tamam, her şey bitti derken birileri boş durmamış, durumdan vazife çıkarmış. Bu işi başından beri siyasi bir hesaplaşma olarak ortaya koyanlar yine yandaşlarını devreye sokarak bu defa İl Genel Meclisi vasıtası ile (vatandaş tarafından istenmemesine rağmen) mahalleyi köye çevirme kararı almıştır. Merkezi hükümetin, büyükşehir veya bütün şehir uygulamaları ile tüm köyleri mahalleye çevirmeyi isteyip çalışmasına rağmen yerel hükümetin (benzetmemi mazur görün) hiçte istek ve gerekte yokken mahalleyi köye çevirmek istemesini anlamak mümkün değildir. Yapanların da bunu neden yaptıklarını açıklaması gerekir. Ayrıca burası köy olsun diyenlerin hiçbirinin ne Yeşilova nede Kayadibi ile bağı-bağlantısı yoktur. Hatta şunu da diyebilirim ki, hiçbiri Kayadibi’nden bir bardak su içmediği gibi bazıları nerede olduğunu da bilmez.

Bazıları mahalle olunca yanlış yapılan işler olduğunu söylemektedirler. Bunlar köye dönmek için yeterli sebep değildir. Yanlışlıklar var ise idari yargı ve adli yargı yolları açıktır. Hatadan biran önce dönülmesi, konunun kapatılması, vatandaşın rahatsız edilmemesi ve huzura kavuşturulması, dede tarafı Kayadibili, kendisi Yeşilovalı ve Yeşilova sevdalısı biri olarak hem benim hem bölgede yaşayan, bölgeyle bağı-bağlantısı olan büyük çoğunluğun istek ve arzusudur.

BU KONU YEŞİLOVA VE KAYADİBİ’Nİ İLGİLENDİRMEKTEDİR; KARAR VİCDANLARDA YANLIŞ VE YOK HÜKMÜNDEDİR

Bu öncelikle Kayadibi’ni ilgilendirmekle beraber bu durum Yeşilova’da yaşayan, Yeşilovalı ve Yeşilova ile bağlantılı olan her kişiyi de ilgilendirmektedir. Eğer onlarında oylarına başvurulsa eminim oran %90-95’lerin üzerine çıkar. Bu insanlar içinde İl Genel Meclisi’nin aldığı karar vicdanlarda yanlış ve yok hükmündedir.

DEMOKRATİK USULLERLE GELMİŞ İGM’NİN KARARI,

DEMOKRATİK USULLERLE REDDETMİŞ BİR İRADEYİ YOK SAYMASI BÜYÜK SAYGISIZLIKTIR

Demokratik usullerle seçilerek gelmiş bir İl Genel Meclisi’nin, demokratik usullerle hem de hiç gerek yokken yapılan halk oylamasını ve gösterdikleri iradeyi yok sayması kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi büyükte bir saygısızlıktır.

NOT: Ara başlıklar, okunmayı ve kavranmayı kolaylaştırmak için tarafımızdan konmuştur.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.