İmamoğlu’nun aday ofisine Özgür Özel mührü

İmamoğlu-Özel rekabeti giderek canlanıyor

Ekrem İmamoğlu, T24 gazetesinde yazan Cansu Çamlıbel’e verdiği röportajda Batı başkentlerine Erdoğan’a sessiz kaldıkları için sitem etti. Batı’ya rota da çizen İmamoğlu, ‘Kürt meselesine demokratik çözüm’ istedi. Cumhurbaşkanı adaylığında ısrar eden İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le aralarında bir problem olmadığını öne sürdü.

‘ADAYLIĞIM KESİN OLARAK DEVAM EDİYOR’

Çamlıbel’in “Adaylığınızın zora girdiğini kabul etme noktasında mısınız?” sorusuna “Adaylığım kesin bir biçimde devam etmektedir.” yanıtı veren İmamoğlu, diploma davasının sonuçlanmadığını söyledi. İmamoğlu kendisinin katılamadığı bir seçimin “cumhurbaşkanının meşruiyetinin bittiği bir seçim” olacağını öne sürdü.

KILAVUZU NEOLİBERAL OLANIN…

ABD’li neoliberal teorisyen Samuel Huntington’ın “Demokrasi Dalgaları”nı referans gösteren İmamoğlu, “Ona göre küresel süreç, demokrasinin önündeki tüm engelleri kaldıracak, ekonomik piyasa serbestleşecek ve insanlar özgürleşecekti. Ancak böyle olamadı. Bana göre bizim şu anda yaşadığımız, demokrasinin üçüncü ters dalgası.” dedi.

OFİSTE REKABET

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nde, adaylık rekabetini gösteren bir olay daha yaşandı. Sadece Ekrem İmamoğlu’nun adı olan pirinç kapı isimliğinin yanına Özgür Özel de eklendi. Geçen ay da kürsünün arka planı değişmişti. Ekrem İmamoğlu’nun büyük fotoğrafı, adı ve imzası arka plandan çıkarılmıştı. Yerine logo ve Atatürk’ün fotoğrafı ile imzası gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir