Kurna TOKİ konutlarında infial

Burdur’da ısı -8’lerde; Kurna TOKİ ısınamıyor

Milletvekili Korkmaz: “Hesap soracağım!”

Başkan Ercengiz: “Bedava Arazi Diye Yapılan Konutlar Vatandaşı Mağdur Etti!”

Vatandaşın isyanı Milletvekili Prof. Dr. Sadem Korkmaz’ı harekete geçirdi. Milletvekili Korkmaz sahaya indi, meseleye yerinde müdahale etti; “Isınma, su ve elektrik yoksa orada yaşam yoktur” diyerek yetkililere bir hafta süre tanıdı, “hesabını soracağım” dedi.

ISINMA, ELEKTRİK VE SU HALLEDİLMEYEN YERDE YAŞAM YOKTUR

Sistemdeki hatadan dolayı ısınmayan Kurna TOKİ sakinlerinin şikayetlerine tercüman olan AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Sadem Korkmaz, TOKU konutlarına giderek vatandaşlarla ve yetkililerle görüştü. TOKİ sakinlerinin çor çocuk, yaşlı genç vatandaşların hasta olduğunu, Burdur’un sıfırın altındaki ayazında insanların mağdur edilmesinin kabul edilmez olduğunu altını çizen Korkmaz, “Hadi her şeyi çözersiniz ama ısıtma, su ve elektrik meselesi çözülmedi mi orada yaşam yoktur. Kimse yaşamın varlığından bahsedemez” ifadelerine yer verdi.

DİREKT TOKİ BAŞKANLIĞINA MÜDAHALE

Firma ve kontrol yetkililerinin “derslerine iyi çalışmaları” gerektiğini belirten Korkmaz, konuyu en üst seviyeye taşıyacağını belirterek, “Ben şimdi TOKİ Başkanımı, Başkan Yardımcısını arıyorum. Bu mesele benim için bu hafta bitmiş olması gerekiyor. Toplumun güvenini yerle bir etmiş durumdayız. Hata kimdeyse ayrıca zaten peşine düşerim.” uyarısında bulundu.

“TEKNİK HATANIN HESABINI SORACAĞIM”

Sistemin uygulanmış ve kabul edilmiş olmasına rağmen neden çalışmadığını sorgulayan Korkmaz, sürecin takipçisi olacağını ifade ederek, “İnsanlar burada bir sürü problemle boğuşuyor. Teknik bir sorun varsa bu hata nasıl oldu? Kim bunu kabul etti? Bu ayrı bir konu, onu ayrıca takip edeceğim. Ama şu andaki derdimiz bu sorunu acilen çözmek.” diye konuştu.

“KONTROLLERİ DÜZGÜN YAPIN!”

Müdahale edilmesi gereken her seviyede devreye gireceğini söyleyen Milletvekili Korkmaz, ilgili müdüre de seslenerek, işlerin denetimlerinin ve teknik takiplerinin “düzgün” yapılması talimatını verdi. Korkmaz, sorunun sonuçlanana kadar işin içinde bizzat yer alacağını vurguladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de tartışmaya katılarak, Kurna TOKİ’de yaşanan ısınma, baca ve altyapı krizine yönelik açıklamalarda bulundu. Vakti zamanında yaptığı “Dağın başına ev yapılırsa olacağı buydu” açıklamaya açıklık getirerek, “Altyapı Olmayan Bölgede Sorun Kaçınılmaz” ifadelerine yer verdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kurna TOKİ’de yaşanan ısınma, baca ve altyapı meselesinden kaynaklanan vatandaş şikayetleri ve Milletvekili Adem Korkmaz’ın bizzat meseleye müdahale ederek yetkililere bir hafta süre vermesi, hesap soracağını belirtmesi üzerine eleştirel bir açıklamada bulundu. Başkan Ercengiz, “Bedava arazi diye yapılan konutlar vatandaşı mağdur etti” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kurna TOKİ konutlarında iki aydır süren, Sibirya soğuklarının bastırması sonunda ısının aniden sıfırın çok altına düşerek TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların ısınma sorunuyla başlayan ve giderek büyüyen mağduriyetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Adem Korkmaz’ın sorunun çözümü için gösterdiği çabayı takdirle karşıladığını belirten Ercengiz, konutların inşa edildiği bölgenin altyapı yetersizliklerine dikkat çekti.

“ALTYAPISI OLMAYAN BÖLGEDE SORUN KAÇINILMAZDIR”

Geçmişte yaptığı uyarıların yanlış anlaşıldığını ifade eden Başkan Ercengiz, belediyecilik tecrübesiyle bu meseleleri önceden öngördüğünü belirterek, “Dağın başına ev yapılırsa olacağı bu” söylemenin vatandaşların aşağılanması değil, teknik bir hakikatin vurgulanması olduğunun altını çizdi.

Sadece arazi bedava olduğu için altyapısız bir bölgeye konut yapmanın maliyetli ve sorunlu bir süreç doğurduğunu vurgulayan Ercengiz, “Su sorunu çözüldü. Ancak mevcut kanalizasyon arıtma sistemi ileride site sakinleri için büyük bir mali yük oluşturacaktır ve yeni bir kanalizasyon krizi başlayacak.” dedi.

ULAŞIM VE YERLEŞİM TEKLİFİ

Ulaşım meselesinin sadece yol kenarına iki cep yaparak çözülemeyeceğini belirten Ercengiz, TOKİ projeleri için Bozkurt TOKİ projesindeki başarıyı örnek gösterdi. “Riskli Alan” ilan edilen Sinan, Karasenir ve Yeşil Tepe mahallelerinde dönüşüm yapılması gerektiğini savundu. Yıllardır çivi çakılamayan bu mahallelerin TOKİ ile yapılacak bir anlaşma çerçevesinde ihya edilmesinin daha sağlıklı bir şehircilik olacağını ifade etti.

“GÖREVE HAZIRIZ” MESAJI

Vatandaşların haklı isyanlarına üzüldüğünü belirten Başkan Ercengiz, “Kendileri sıcacık konutlarında otururken Kurna TOKİ’deki vatandaşlarımıza parmak sallayanların aksine, biz kurumsal olarak her türlü yardıma hazırız” dedi. Ercengiz, yeni yılda sorunları ortak akılla çözme temennisinde bulunarak sözlerin son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir