Memurlar ses vermeye başladı

Kamu çalışanları mağdur; Ek gösterge hayata geçsin

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, yaptığı basın açıklamasında bir yandan eğitim diğer yandan çalışma hayatıyla ilgili olarak açtı ağzını yumdu gözünü. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı sert bir dille eleştiri yağmuruna tuttu. Onunla yapılan toplu sözleşmeden memur kitlesinin ciddi zarar ve kayba uğradığını, Meclis tatile girmeden ek göstergenin hayata geçirilmesini talep etti.

Ekonomide alarm durumu var.

Ekonomik daralmaya paralel olarak hayat pahalılığı, yani enflasyonun da artmaktadır. Bu slumpflasyon denen yeni bir sürece girildiğinin tezahürüdür.

Ekonomistler, slumpflasyonun, en tehlikeli ve uzun süreli bir ekonomik kriz olduğu üzerinde birleşiyorlar.

Ekonomi peş peşe iki çeyrektir küçülüyor.

Önceki çeyrekte %3, son çeyrekte %2,6 küçüldük.

Ekonomimiz yüzde 2,6 oranında küçüldü.

Harcamalarımız yüzde 2,6 oranında azaldı.

Gelirimiz yüzde 2,6 oranında eridi.

Slumpflasyon içinde olduğumuzun somut kanıtı

Tepetaklak gidiyoruz.

Türk İş araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2,106.89 lira,

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6,862.82 lira,

Evli olmayan-çocuksuz bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 2,600.60 lira

Ama ülke bir türlü seçim tartışmalarından çıkamadı.

Saray ve kabinesi adeta bir aile şirketi görünümü veriyor.

Eskiden konuşmaktan çekinenler seslerini yükseltmeye başladı.

Gizlemeye bile gerek görmüyorlar.

Toplumun bütün kesimleri isyan durumunda

Bu kapsamda memurlar da devreye girmeye başladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan basın açıklaması yaptı.

Başkan Geylan, bir yandan eğitim diğer yandan çalışma hayatıyla ilgili olarak açtı ağzını yumdu gözünü.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı sert bir dille eleştiri yağmuruna tuttu.

Memur-Sen’in altına imza attığı zam oranlarıyla kamu çalışanlarının yüzde 7.43 oranında zararda olduğunu, Meclis tatile girmeden ek göstergenin hayata geçirilmesini talep etti.

KAMU ÇALIŞANLARI YÜZDE 7 ZARARDADIR

Memur-Sen’in her yapılan toplu sözleşmede kamu çalışanlarını ciddi hak kayıplarına uğrattığını belirten Geylan, “2018 yılında aldığımız maaş zammının neredeyse iki katı enflasyon farkı aldık. 2019 yılında yüzde 9 oranında zamma imza attılar. Ama Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon hedefi yüzde 16.43’tür. Hedef tutturulsa dahi kamu çalışanları yüzde 7.43 oranında zarardadır. İşte Türkiye Kamu-Sen’i masada neden istemediklerinin cevabı budur. Bunların başarısızlıklarını ifşa etmeseydik, ellerindeki propaganda gücü ile kamuoyunu manipüle edeceklerdi” diye konuştu.

TORBA KANUNUNDA YER ALMALI

24 Haziran seçimleri öncesinde verilen 3600 ek gösterge sözünü hatırlatan Geylan, “bu sözün üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Ancak hala bir adım atılmadı. Ek gösterge, Torba Kanun’da yer almalıdır. Tabi sadece dört meslek kuruluşunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri güncellenmelidir. Ek gösterge 3600’e çıkarılırsa, memur maaşlarında ortalama 600 TL, emekli ikramiyelerinde de 20 bin TL artış olacaktır. Bu durum öğretmenleri emekliliğe teşvik edecek, böylece atama bekleyen 400 bin öğretmen adayına iş kapısı ve tayin bekleyen öğretmenlere de yer açılacaktır. Hükümet, TBMM tatile girmeden ek göstergeyi hayata geçirmelidir” dedi.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.