Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ortaöğretim geçiş ve yerleştirme açıklaması

Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla, durmadan değiştirilerek yazboz tahtasına döndürülen, bundan dolayı da veliler arasında kaygılara neden olan liselere geçiş ve yerleştirilme işlemleri konusunda uygulanacak kuralla açıklık getirdi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ortaokullardan mezun olan öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına geçişleri ve yerleştirilmelerini düzenleyen Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunun, MEB’nın http://www.meb.gov.tr adlı internet adresinde yayınlandığını belirtilen açıklamada, veli ve öğrencilere tercih işlemleriyle ilgili her türlü rehberlik ve yönlendirmenin ortaokul müdürlüklerince yapılacağı belirtildi.

Açıklamada Müdürlük, tercih işlemlerinde uyulacak kuralları şöyle belirleterek özellikle belirlenen takvime uyulmasını istedi.

  • Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından http://e-okul.meb.gov.tr adresinden, öğrencinin 8.sınıfta öğrenim gördüğü ortaokul müdürlüğü veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılacaktır.
  • Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  • Özel Liselerle yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.
  • Tercih sisteminde üç ekran bulunmakta olup her ekrandan en fazla 5 (beş) okul tercihi yapılabilecektir.
  1. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranı
  2. 2. Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranı
  • 3. Pansiyonlu Okullar ekranı
  • Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır.
  • Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranında tercih yapmayan öğrencilere sınavlı okul ekranı ile pansiyonlu okul ekranı açılmayacaktır.
  • Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacaktır. NOT: Ayrıntılı bilgi ve danışmanlık için Merkez İlçe ve ilçelerimizde bütün ortaokul müdürlükleri bünyesinde kurulan Tercih Danışmanlık Bürolarına başvurulabilir.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.