
Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, yayımladığı bir basın açıklamasıyla, zirai üretimin ve kırsal hayatın devamlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gündeme gelen 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Özel, “Türkiye’de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın devamlılığının sağlanmasında kadınlarımızın rolü yok sayılamayacak kadar önemlidir” dedi.
Her yıl 15 Ekim’de kutlanan Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, kadının kırsal alanlardaki kritik rolünün takdir edilmesi amacını taşır. Bu önemli gün herkese, çiftçi kadınların kırsal kalkınma, gıda güvenliği ve yoksulluğun ortadan kaldırılması konularındaki büyük katkılarını hatırlatır.
Bu kapsamda Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel bir basın açıklaması yayımladı. “Türkiye’de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın devamlılığının sağlanmasında kadınlarımızın rolü yok sayılamayacak kadar önemlidir” diyen Başkan Özel, “Kadınlarımızın tarımsal üretimdeki konumuna dikkat çekmek amacıyla her yıl
uluslararası boyutta 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.
Özel sözlerine, “Tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan, elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, elinin bereketini toprağa aktaran, üretimin her aşamasında çalışmalarını sürdüren, emekleriyle toprağı bir hamur gibi yoğuran, öncelikle evi ve ailesi için emek veren sonrasında vatanı için çalışan tüm çiftçi kadınlarımıza Bucak Ziraat Odası olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunar ve bütün çiftçi kadınlarımızın Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlarız” şeklinde son verdi.

- Başkan Ercengiz’den ORC Anket tartışmalarında kendisinin hedef alınmasına sert tepki
- Horasan’dan gelen sorumluluk
- Hakikati gören Kılıçdaroğlu’nun uyarıları çok önemli
- AYDINLIK gene fark attı
- Kurna TOKİ konutlarında infial
- SİBEL CAN YENİ YILI SAHNEDE KARŞILADI!
- Büyük ikramiyeyi kim kazandı/ tıkla kazancını öğren
- Üretim ve ithalat konusunda üreticisini koruyan halkçı-milliyetçi tutum örneği
