
Şehidimiz J. Uzm. Çvş. Hüseyin Mertoğlu’nun ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi.
Valilik makamında yapılan Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreninde, şehidimiz J. Uzm. Çvş. Hüseyin Mertoğlu’nun ailesine madalya ve beratları takdim edildi.
Cumhurbaşkanlığı kararıyla 09 Temmuz 2019 tarihinde Hakkâri /Şemdinli üs bölgesinde görev yaptığı sırada teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen J. Uzm. Çvş. Hüseyin Mertoğlu’nun kanuni mirasçıları olan anne ve babasına takdim edilmek üzere hazırlanan Devlet Övünç Madalyası ve beratı için tevcih töreni düzenlendi.


Şehidimizin babası Ali Mertoğlu, annesi Ayşe Mertoğlu ve kardeşi Ümmü Mertoğlu’nun katılımıyla Valilik makamında yapılan törende, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen madalya ve berat Vali Arslantaş tarafından şehit ailesine takdim edildi.

Vali Arslantaş takdim sırasında yaptığı konuşmasında, “şehidimizin üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi önerisi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç madalyası tevcih edilmiştir. Bu vesileyle başta şehidimiz Hüseyin Mertoğlu olmak üzere vatanımız ve bayrağımız için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları içerisinde rahmetle anıyoruz” dedi.
Düzenlenen törene Garnizon Komutanı P. Albay Mehmet Fatih Ören, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başaklıgil, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek de katıldı.

- Emeklilerin feryadı: “Geçinemiyoruz”

- MAKÜ’deki çalıştayda hayvancılığın geleceği masaya yatırıldı

- Epstein denilen Batı’nın ve Siyonizm’in lağım çukuru
- Emekli yazıları10
- İsrail ve ABD pes etti; İran’ın şartları kabul edildi, ateşkes gerçekleşti

- Emekli yazıları9
- Antalya EXPO 2016’daki öngörüsüzlük hovardalığı

- Avukatlar Günü’nde Birlik ve Hukuk Vurgusu


