
Ay’a gönderilecek Sonda Roket Sistemi’nin testleri başarıyla tamamlandı
Bilim insanlarımız Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ay’a seyahatin ilk adımı için çalışıyor. Bu kapsamda Sinop’ta Delta V tarafından yapılan testlerden birinde daha hedeflerden biri tamamlandı. Ay’a gönderilecek insansız uzay aracında kullanılması planlanan hibrit motor teknolojisiyle geliştirilen Sonda Roket Sistemi SORS uçuşlu testleri başarıyla sonuçlandı.
Ulusal Kanal’ın haberine göre, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndaki hedeflerine giderek yaklaşıyor, çalışmalar aralıksız sürüyor.
Programın en önemli kısa vadeli hedefi olan 2023 yılında milli ve orijinal teknolojileri kullanarak Ay’a bir uzay aracıyla sert iniş gerçekleştirmek için Türk bilim insanları 7/24 esasına göre çalışıyor.
Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sinop’a gitti. Dünyanın en çevreci hibrit roket teknolojileriyle yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Delta V Uzay Teknolojileri AŞ’nin geliştirdiği SORS’un çalışmaları Sinop Test Merkezi’nde yapılıyor.

2023’te Ay’a inecek uzay aracının tasarımları sürerken, Sonda Roket Sistemi SORS testleri geçti. Ateşlemesi yapılan SORS’un dünyada kullanılan en ileri teknolojilerden birine sahip.
Şimdi bilim insanları roketin irtifasının artırılması için çabalıyor. Böylece SORS büyütülen tankıyla daha fazla oksitleyici kapasitesine sahip olacak, fırlatılan roket 100 kilometreden çok daha yüksek irtifalara da ulaşabilecek.
SORS, “Ay Görevi” için de önemli bir yapı taşı olacak. Ay Görevi’nde kullanılacak hibrit motorun kritik bileşenleri, SORS sistemiyle uzay ortamına çıkarılıp test edilecek ve uzay görevleri için uygunlukları teyit edilecek.


- Atatürk, mason ve Siyonist işbirlikçisi miydi?
- TGB’den Türk Gençliğine çağrı: “Birinci vazifeye atıl TGB’ye katıl!”
- Antalya Vatan Partisi’nden Trump ve Barrack’ın küstahlığına sert tepki
- BM’de dünyaya KKTC’yi tanıma çağrısı
- En iyisi Eskimolar gibi emeklileri beyaz ayılara ikram edin!
- Preveze’nin yıldönümünde Boğaz’da gövde gösterisi
- BURDUR EMS’de Gündemli Toplantı
- Bahçeli’den Türkiye’ye ilaç gibi öneri