23 Nisan coşkusu insanlara neşe doldurdu

Atatürk’ü yeniden keşfettiler; Birileri “21’nci Yüzyıl

Atatürk Yüzyılı Olacak” demişti. Çok Değil Birkaç Yıl Önce

Cumhuriyet’i, Atatürk’ü ve Milli Bayramlara Karşı Azılı Savaş

İlan Edenler ve Sap Gibi Dikilmeyecek Olanlar Türkiye’nin

Mecburiyetleri Nedeniyle Aniden Atatürk’ü ve Milli

Değerlerimizi Keşfetti. Bundan Güzel

Gelişme ve Değişme mi Olur?

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, programın özüne vurgulanarak Atatürk ve Cumhuriyet’in konduğu çok güzel ve coşkulu programlarla ve etkinliklerle kutlandı. Milli Eğitim Müdürü Bayram, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “öğrencilerimizi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, beraberinde 23 Nisan valileri, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Garnizon Komutanı Garnizon Komutanı 58’nci Piyade Alay Komutanı Piyade Alb. Hakan Tutucu olmak üzere protokolün, vatandaşların ve öğrenci gruplarının bayramını kutladı.

Ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.

“Bilincimizin kendini yönetmek istek ve iradesini en iyi şekilde yansıtan TBMM’nin açılışının 98. yıldönümünü ve varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” diye başladığı konuşmada İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, “bugün Türk milletinin iradesinin, kararlarının ve sesinin yegâne temsilcisi olan TBMM’nin Türk milletinin varlığı ve kaderi üzerindeki hâkimiyetini ilan ettiği günün yıldönümüdür” diye konuştu.

Bayram konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hakimiyetin kayıtsız, şartsız millete verildiği bu anlamlı günü milletçe büyük bir gururla, şanla, şerefle kutluyoruz. Milli iradeyi temsil eden gazi meclis TBMM, istiklal harbine yön veren, milletimizin kurtuluş mücadelesini yönetmiş, birlik ve beraberliğimizin timsali olmuştur. Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmanın en temel yolu eğitimdir. Geleceğimizi inşa etme yolunda en büyük gücümüzde eğitimdir. Gelecek nesillerimizi, binlerce yıllık tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi aktarmak öncelikli görevlerimizdendir. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak evlatlarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık, çağına yön verecek bilgi ve beceriye sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyor ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, konuşma meclisinin tüm değerli üyelerini, Kurtuluş Savaşı’nda mücadele etmiş kahramanlarımızı, gazilerimizi, ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara armağan edilmiş, ilk ve tek bayramdır.”

Müdür Bayram sözlerine, “bu vesileyle ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, TBMM’nin açılışının 98. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramınız kutlu olsun” diye son verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın konuşmasının ardından Bahçelievler İlkokulu öğrencileri halk oyunları oynadılar.

Özboyacı İlkokulu öğrencisi Cemre Ekin Putgül 23 Nisan şiirini okudu.

Daha sonra TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencileri Türkiye’m adlı müzikli dans gösterilerini sahnelediler. Devamında Bahçelievler öğrencileri tarafından çuval yarışı yapıldı.

Müteakiben Abdi Özeren İmamhatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Mehteran Gösterisi sergilendi.

Bahçelievler İlkokulu 1’nci sınıf öğrencileri, Anadolu’dan Geldik müzikli gösteriyi sundu.

Son olarak Şeker Ortaokulu Halk oyunları ekibi yöre oyunlarını oynadı.

23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen oyunlarda, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin armağanları verildi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.