
Yıldız Sunta kapandı: Yüzlerce işçi işsiz kaldı
Yaklaşık 20 yıldır Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Kocaeli’deki Yıldız Sunta Fabrikası kapandı. Yüzlerce kişi işsiz kaldı. İşveren ve işçi direndi ama Hümkümet’ten destek bulamadı
Demokrat Kocaeli gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin 253’ncü büyük sanayi firması olan Kocaeli Kartepe’de kurulu Yıldız Sunta Fabrikası kapılarına kilit vurdu. Ekonomik krizin vurduğu fabrikada Aralık ayından bu yana üretimin yapılamadığı gibi çalışanların da ücretleri ödenemiyordu. Ağaç-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada, işveren ve sendika süreci birlikte yürüttü. Krizin atlatılması için Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve AK Parti Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık devreye girdi. İşçiler de yeniden üretmek ve ücretlerini almak için çektikleri video ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Ancak tüm bu girişimler işe yaramadı.

İŞVEREN: HÜKÜMETTEN DESTEK ALAMADIK
Geçen günlerde sendikanın yaptığı çağrı üzerine fabrika önüne gelen yüzlerce işçi işverenden gelecek güzel haberi bekledi. Ağaç-İş Sendikası ile fabrika yöneticilerinin görüşme sonrası işçilere açıklama yapıldı. Fabrika avukatı Süleyman Erdem, fabrika sahibi Ahmet Yıldız’ın açıklamasını işçilere okudu. Erdem, “Ahmet Yıldız olarak benim artık dayanacak gücüm kalmadı, işçinin mağdur olmasına da yüreğim el vermiyor. Hükümetten destek alamadık bu sebeple tüm işçilerimizi işten çıkarmak zorunda kalıyoruz. Eğer toparlarsak söz veriyorum önce çıkardığımız işçilerimizi geri alacağız” açıklamalarında bulundu.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- “Söz ustası” Hüseyin Haydar
- Dünya gençliği 19 Mayıs’ta İstanbul’da toplanacak
- “Kişi Başına Düşen Tarım Arazisi 22 Yılda Yüzde 32 Azaldı!”
- Ekonomik buhran ortasında coşkulu 1 Mayıs kutlaması
- Dünya sosyalistleri Moskova’da buluştu
- VERTİGOYU TETİKLEYEN 10 HATA!
- 2023’ten beri uygulanan yeniliberal program başarısızığı
- Vatan Partisi’nden Patrikhane’ye suç duyurusu
- TGB-TLB eğitimde şiddete çözüm için meydanlara çıktı
