
Aydınlık gazetesinin, son zamanlarda İngiliz çizmelerini giymiş olan ABD’nin desteğinde gene Helen rüyaları görmeye başlayan Yunan haber sitesi Tovima’ya dayandırdığı haberde, Türkiye’nin Almanya’dan satın aldığı 42 adet Leopard-2A4 tankını Edirne’den Kıbrıs’a gönderdiği iddia edildi.

Habere göre, tanklar mühimmatlarıyla birlikte çıkarma gemisine yüklenerek, Lefkoşa’nın Değirmenlik bölgesine götürüldü.
Türkiye’nin askeri hareketliliğinin sebebinin Doğu Akdeniz’de yürütülen sondaj faaliyetleri olduğuna dikkat çekilen haberde, ABD ile Almanya’dan alınan silahların da Kıbrıs’a sevkiyatının yasak olduğu vurgulandı.
ABD Kongresi ise, son olarak görüştüğü bir yasa taslağında Kıbrıs Rum Kesimi’ne yönelik silah ambargosunun kaldırılmasına karar vermiş, Kıbrıs ve Yunanistan’a askeri yardımda bulunacağını ilan etmişti.
[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page"
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
- MAKÜ Bayrağı Türkiye’nin Zirvesinde!
- Takunyalı Efe’nin çiftliği
- BİR DİPLOMA NE KADAR?
- Özgür Özel, AK Parti Kuruluş Yıldönümü hediyesini açıkladı
- Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişini değerlendirdi
- Memurlar pazartesi 81 ilde iş bırakıyor
- İMO: “Depreme Hazırlıkta 26 Yıl Kaybettik”
- TES: “Hükümetin teklifi, masaya değil, alanlara itiyor”
- Memur ve Emekliler Alanlarda