Yedi ateşten geçmiş Türk milletinin şehitlerine vefa örneği: Mihrican Yaylası Kır Kütüphanesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, güney Akdeniz sahillerindeki temas ve ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda büyük Atatürk’ün Anadolu’nun bekası için yaylalarında Yörük çoban ateşlerinin yanıp yanmadığını işaret ettiği Torosların zirvesinde, Mihrican yaylasında yedi ateşten geçmiş Türk milletinin şehitlerine vefa geleneğinin bir tezahürü olarak hava şehitlerimiz anısına yaptırılan Şehit Hava Pilot Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kır Kütüphanesi ile Mezitlili fasulye üreticilerini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Güneydoğu Akdeniz gezileri kapsamında Türkiye’nin bekasında belirleyici bir öneme sahip Yörüklerin ocaklarının tüttüğü Torosların zirvesinde, Mihrican yaylasında Şehit Hava Pilot Ali Rıza Soykal ve Muammer Tamay Kır Kütüphanesi ziyaret etti.

Ziyareti ve kütüphaneyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Genel Başkan Köse, “bu kütüphane her açıdan sembol bir proje. Torosların Mihrican Yaylası’na yapılan bu kütüphanenin amacı, insanların okuma alışkanlığına her koşulda imkân sağlayabilmek, insanlara okuma kültürü edindirilerek kişisel eğitime ve dolaylı olarak toplumsal eğitime katkı sunabilmek. Bu güzel topraklara yapılan kütüphaneye Mihricanlı şehit pilotlarımızın anılarını yaşatmak ve vefa borcumuzu ödemek için isimlerinin verilmesi şahane düşünülmüş. Bu kıymetli projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

Daha sonra Genel Başkan Köse, Mersin Kadın Kolları CHP İl Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli Kadın Kolları İlçe Başkanı Aslı Melekoğlu eşliğinde, ailesinin geçimini tarlada çalışarak kazandığı yevmiyesi ile sağlayan kadınları ziyaret etti.

Ziyaret ettiği fasulye tarlalarında yevmiyeli çalışan tarım işçilerinin hayat şartları hakkında şunları söyledi:

“İş bulabilirlerse, kazandıkları 80 liralık yevmiyeleriyle hem yiyecek masrafını, hem faturaları, hem kirayı, hem de çocukların masraflarını karşılayabilmek zorundalar.

“Birini tuttursalar, diğerleri eksik kalıyor.

“Evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymuyor.

“‘Virüs var, evde kalın’ deniyor da, bu insanların evde kaldıklarında ocakta kaynatacakları bir tas çorba için bile evden çıkıp çalışmaları gerek.

“‘Hijyene dikkat’ deniyor, ama kimse evde sabunları olup olmadığını sormuyor.

“Maskeleri dahi yok.

“Mecburen çıkıp çalışmaları gerek.

“Yevmiyeli iş bulurlarsa çocukları da alıp çalışmaya geliyorlar.

“Çocukların hayalleri dahi gün sonunda kazanacakları yevmiye ile evin faturasını, erzakını karşılayabilmek olmuş.

“Kimisi doktor olma hayalleri kurmuş, kimisi ressam; ama bu süreçte tek hayalleri karınlarını doyurmak.

“Geçim sıkıntısı kadınların da çocukların da yarına dair hayallerini yok etmiş.

“Bu vatanın hiçbir ferdi bu şartları hak etmiyor.

“Çalışabilecekleri, kadınlarımızın ve çocuklarımızın yarına umutla bakabilecekleri, hayal kurabilecekleri eşit, adil bir ülke istiyorlar.”

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.