
İlimizin kültürel varlıklarından, Evdir, Kıkrgöz ve Susuz Han’dan sonra 4’üncü menzil han olan, Anadolu Selçuklu sultanlarından II. Gıyasettin Keyhüsrev tarafından 13. yy da yapılmış olan Bucak’taki İncir Han’ın restorasyonuna başlanıyor. Restorasyon ihalesi gerçekleştirildi.
Avlu kısmındaki ahır bölümünün hâlâ ayakta olduğu, ilk bakışta kitabeli, dikdörtgen şeklinde, ortasında istiridye kabuğu şeklinde kemerli esas giriş nişinin dış cepheden iki yalancı sütunla desteklenen taç kapısı dikkati çeken, avlulu ve kapalı mekân olarak iki kısımdan oluşan İncir Han zamanın tahribatından yakında kurtulacak.
Burdur Milletvekili Yasin Uğur’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Han’da restorasyon için Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce Han’ın Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projelerinin temini 29 Eylül’de ihale yapıldı. 16 Ekim’de de sözleşmesi imzalandı. Proje çalışmalarının bitimiyle birlikte restorasyona başlanacağı öğrenildi.
- İsmet Özçelik: “Fon soruşturması bürokratlarla sınırlı kalmayacak!”

- Türk ezgileri Avrasya’da yankılanacak

- DOĞU TABLETLERİ- 25. Tablet, Türk

- YÜKÜMLÜ HÜKÜMLER-Savaşan Şair Hükümleri

- 1921 Londra dersleri: Barış yapsaydık İzmir’i kurtaramayacaktık

- Emekli yazıları33

- Antalya’da Cumhuriyet coşkusu

- Antalya Kepez’de hortum 4 can aldı; 2 gözaltı, 2 firari



