
Cumhuriyet, bir idealdir, bir fikirdir. Bir ülkenin tüm coğrafyasında dağına taşına, ağacına kuşuna, toprağına bulutuna sinen bir fikir. Bazen bir çobanın kavalının sesinde, bazen bir derenin akışında, bazen de dağlardan esen rüzgarda varlığını hissedersin o fikrin.
Sıcak bir ekmeğin, kaynamış taze sütün kokusunda duyarsın bazen, zerrenin küreye, damlanın okyanusa olan bağını. Bir parçası olduğun bu koca kültür harmanının ortasında, kollarını iki yana açıp göğe bakmaktır bazen. Aşkla delirmek arada. Sonra aklını başına toplayıp savunmak dağını taşını, ağacını kuşunu bu güzel toprakların.

Cumhuriyet coğrafyadır en çok da. Kimi zaman Toroslarda bir yerlerde, karlı bir dağın yamacında gelincikler gibi süzülen nazlı bir bayrağın türküsüdür.
Bazen o bayrağın altından süzülerek akıp gitmek, karışmaktır coğrafyaya.
Cumhuriyet memlekettir yani, memleketimiz. Ciğerimizden söküp atılamayan…
Bu güzel toprakları ‘memleket’ yapan Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü Kutlu Olsun!
- “Enflasyon hesabı tutmuyor, alım gücü düşüyor”

- Ali Haydar Fırat: “Yeni Parti, ganimet üzerine kurulmuş, uluslararası güçlerin sufle verdiği bir parti”

- Emekli yazıları21
- MUTFAKTA YANGIN, EKRANDA ŞÖLEN:

- “’Ata Ocağı’nı terketmeyenlere söz söylemeye hiç kimsenin hakkı yoktur”

- “Toprağını kaybeden geleceğini kaybeder”

- Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yoğun ilgi!

- Bu kadarına da pes yani!



