
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Ercengiz 29 Ekim Mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Bugün büyük bir mutluluk ve gururla.; insandan, çoğulculuktan, hak ve hukuktan, adaletten,
Özgürlüklerden yana olan Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutluyoruz.
Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır.
Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda kader birliği yapmış bir ümmeti, ulus bilinci altında eşit vatandaşlık hakkı kazandıran ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı hedefleyen, hukuk temeline dayalı bir değerler bütününden oluşan laik ve özgürlükçü bir tercihtir.
Cumhuriyet; cehalete, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin diğer bir adıdır. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Türkiye Cumhuriyeti her mânâsı ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır’ veciz ifadeleriyle bizlere emanet ettiği en önemli mirasıdır. Bu miras, tarih boyunca çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluğu da temsil etmektedir.
Bu bilinçle, her gün bir basamak daha yükselmek ve emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere daha iyi koşullar altında teslim etmek için ülkemiz, güzel kentimiz ve geleceğimiz adına daha çok çalışmalı, üretmeliyiz. Cumhuriyetimizin değer ve kazanımlarını silmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ilkelerinden asla şaşmayacağımız, eşsiz bir miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet edeceğimiz Cumhuriyet’imizin 98. Yıldönümünü kutluyorum.”
- Gökhan Böcek’in HTS kayıtlarıyla doğrulanan ifadesi, CHP’de “Adaylık Borsası”na işaret ediyor

- İran’ın yenilmezliğinin kaynağı: Fedakarlıkta birleşmek
- Yükselen Asya sürecinde İran direnişinin sonuçları Bursa’da masaya yatırıldı

- Emekliyi mahkeme kapılarında süründürenlerin ayıbı!

- ANNELERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPERİZ!

- Anneler Günü: Süslü paketlerin ardındaki gerçek

- Antalya CKD, Üreten Kadınlar etkinliğinde

- CKD Antalya’dan, Anneler Günü etkinliğinde İranlı ve Filistinli kadınlara selam gönderildi


