
Güvenlik güçlerimiz tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele ve KADES eğitim faaliyetleri aralıksız devam etmektedir. Eğitim Çavdır ve Karamanlı ilçelerinde yürütüldü.
Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Kısım Amirliği, Çavdır İlçe Jandarma Komutanlığı, Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden eğitici personelin katılımıyla Jandarma Genel Komutanlığı Kadın ve Çocuk Kısım Amirliklerinin Kurumsal Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Çavdır ve Karamanlı İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çalışan 47 (kadın ve çocuk) mevsimlik tarım işçilerine Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, KADES Uygulamasının tanıtımı ve Çocuk Suçlarla Mücadele konularında yerinde yüz yüze bilgilendirme faaliyeti icra edildi.

Eğitim süresince kadınlara şiddetin tanımı, şiddet çeşitleri, şiddet mağdurlarının başvuru yöntemleri, şikâyet mercileri, KADES uygulaması, çocuk suçlarıyla mücadele ve 6284 Sayılı Kanun Kapsamında koruyucu ve önleyici tedbir kararlarından bahsedilmiştir. Eğitimin sonunda çocuklara; boyama kitabı, kadınlara konu hakkında bilgilendirici broşür dağıtılmıştır.

- BURDUR’u Tıp Fakültesi kuruluş sevinci ve heyecanı sardı
- TÜRK-İŞ süresiz oturma eylemine gidiyor
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor