Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan Yeni Parti Konya İl Başkanı istifa etti

Kongreleri savaş alanına dönen, dağıtılan mavi boncuklar sahte çıkınca milletvekili bıçaklayanların ya da ortalığı birbirine katanların, genelde rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık şüphelilerinin, bundan dolayı tutuklananların üyeleriyle gündem olan Yeni Parti’de yaşanan bir istifa kısa sürede gündem oldu. Yeni Parti Konya İl Başkanı Nejat Türktaş, 26 Eylül Cumartesi günü Ankara merkezli yürütülen uyuşturucu soruşturmasında Konya’nın Ereğli ilçesindeki evinde gözaltına alındı.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Gözaltının ardından Ankara’ya götürülen Türktaş dün tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türktaş, tutuklanmasının ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AÇIKLAMA YAPTI: “İFTİRA SONUCU CEZAEVİNE GÖNDERİLDİM”

Türktaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaşamış olduğum iftira sonucu Sincan Cezaevi’ne gönderildim. Bu iftiraların ve yanlış anlaşılmaların en kısa zamanda ortaya tüm açıklığıyla çıkacağına eminim. Ben ne Yeni Partimizi ne de Konya’mızı mahcup edecek hiçbir işin içinde olmadım.

“GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM”

“Bugün burada Konya İl Başkanı olmam sebebiyle siyasi bir saikle tutulduğumun farkındayım. Yeni Partimizin kongre süreçlerinin doğru ve sağlıklı ilerleyebilmesi için görevimden istifa ediyorum. En kısa sürede gerçeklerin açığa çıkacağına inancım tamdır. Bu süreç en kısa zamanda tamamlandığında dışarda mücadeleye devam etmek için bekliyor olacağım. Bir çiçeği koparabilirsiniz. Ancak baharın gelişini asla engelleyemeyeceksiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir