
Antalya Düzlerçamı Yaban hayatı geliştirme sahasındaki alageyiklerde Eylül ayının sonundan itibaren başlayan hareketlilik devam ediyor.
Genellikle büyük bir erkeğe bağlı sürü halinde yaşayan ve dişilerin erkek hâkimiyetinde olduğu alageyiklerde çiftleşme Sonbahar mevsiminde Eylül ayı sonu ile Ekim aylarında olmaktadır. Bu dönemde çiftleşmeye hazır erkekler kalın tonda böğürürler, bu davranış çevredeki dişilerin ilgisini çekmek amacıyladır. Bu kapsamda Düzlerçamı’nda bulunan Eşenadası Alageyik Üretme İstasyonundaki alageyiklerde büyük bir hareketlilik görülmektedir.
DKMP’den alınan bilgiye göre, dünyadaki genetiği bozulmamış tek saf ırkın ülkemizde bulunduğu alageyikler Düzlerçamı’nda bulunan Eşenadası Alageyik Üretme İstasyonunda doğal alanda üretilmekte ve ülkemizdeki diğer yaşam alanlarına yerleştirmeleri yapılmaktadır. Bu kapsamda 2011 yılından günümüze kadar Alageyik Üretme İstasyonundan Aydın Dilek Yarımadası Milli Parkına 22, Muğla Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına 28 ve son olarak Manavgat Beydiğin-Kapan Bölgesine 2020 yılı yerleştirme programı kapsamında Nisan-Mayıs aylarında 14 erkek, Kasım ayında ise 11 dişi birey olmak üzere toplam 25 birey Alageyik taşındı.
- Kifayetsiz muhteris yöneticinin ülkesine ve halkına verdiği zarar
- Jandarma yangına yönelik devriye atıyor
- Erdoğan’dan çiftçiye yeni kredi paketi müjdesi
- Cuma’da ders gibi hutbe: “Kamu hakkı dokunulmazdır”
- Yazarımız, Sagalassos’ta tarihi dokudaki tahribatı altı maddede gösterdi
- Hükümet krizin yükünü emekçinin sırtına yükleme kararından vazgeçmiyor
- GÜNAH HARİTAMIZ
- Antalya Valiliği Mermerli Plajı Restorasyon İhalesinde skandallar bitmek bilmiyor