
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde ANTGİAD tarafından düzenlenen “Ortaokullar Arası ANTGİAD 7. Ödüllü Bilgi Yarışması”, Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu’nda büyük bir heyecan ve yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programa, ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yavaş, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürcan, ANTGİAD üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katılım sağladı.
Hasan Fatma Çavlı Ortaokulu, Şehit Şükrü Onay Ortaokulu ve Çakırlar Ortaokulu öğrencilerinin katılım sağladığı organizasyonda gençler; bilgi, hız, dikkat, analiz ve takım ruhunu bir araya getirerek kıyasıya mücadele etti.

Yaklaşık 300 öğrencinin katılım sağladığı program; öğrenmenin heyecanını, takım ruhunu gücünü ve ortak gelecek hayalini aynı çatı altında buluşturan anlamlı bir organizasyona dönüştü.
Sorular Cevaplandı, Hayaller Büyüdü
Salon boyunca yaşanan heyecan, öğrencilerin bilgiye duyduğu ilgiyi ve öğrenme arzusunu bir kez daha ortaya koydu. Yarışmacılar bilgi birikimlerinin yanında özgüvenlerini, ekip ruhlarını, hızlı düşünme becerilerini ve mücadele azimlerini de sahneye taşıdı.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Birinci olan öğrencilere bilgisayar, ikinci olan öğrencilere bisiklet, üçüncü olan öğrencilere ise tablet hediye edildi. Program kapsamında ayrıca yaklaşık 300 öğrenciye kırtasiye ve iaşe desteği sağlandı.
Topluma Yapılan En Güçlü Yatırım: Genç Zihinler

Kurulduğu günden bu yana eğitim projeleri, sosyal sorumluluk çalışmaları ve gençlere yönelik organizasyonlarla toplumun geleceğine katkı sunan ANTGİAD, bu organizasyonla da gençlerin bilgiyle, fikirle ve düşünsel gelişimle buluşmasına katkı sağladı.
Bilgiyi, deneyimi, analitik düşünmeyi ve araştırma kültürünü bir araya getiren çalışmalar; geleceğe yön verecek nesillerin yetişmesine güçlü bir zemin oluşturdu.
Ercan Yavaş: “Bilmek Muktedir Olmaktır”

ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş
ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada bilgi çağının merkezinde yaşadığımızı ve geleceğin en büyük gücünün düşünen insan aklı olduğunu vurguladı.
Yavaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bilmek, muktedir olmaktır. Bilen insan yolunu bulur. Bilen insan üretir. Bilen insan geleceğe yön verir. Ancak bugün sadece bilgiye sahip olmak yetmiyor. Asıl mesele bilgiyi anlamak, yorumlamak ve o bilgiden yeni bilgiler üretebilmektir.”
Yeni Çağın Kazananları: Bilgiyi Dönüştürenler

Konuşmasında gençlere araştırmanın ve sorgulamanın önemini de anlatan Yavaş, bilgiye ulaşmanın yanında düşünsel üretimin ve özgün fikirlerin önemine dikkat çekti.
“Çok kitap okumak çok kıymetlidir. Ama daha kıymetlisi, okuduklarımızdan yeni fikirler çıkarabilmektir. Farklı bilgiler arasında bağ kurabilmek, sentez yapabilmek ve yeni düşüncelerin peşinden koşabilmektir. Çünkü büyük fikirler çoğu zaman farklı bilgilerin bir araya gelmesiyle doğar.”
Merak Eden Çocuklar, Yarının Dünyasını Kuruyor
Ercan Yavaş, merak eden ve araştıran bireylerin toplumların gelişimindeki rolüne dikkat çekti:
“Biz gençlerimizin eğitim hayatında başarılı olmasını istiyoruz. Aynı zamanda merak eden, sorgulayan, araştıran ve yeni bilginin peşinden koşan bireyler olmalarını arzuluyoruz. Çünkü geleceğin dünyasında en büyük güç; doğru bilgiye ulaşabilen ve o bilgiden yeni değerler üretebilen insan aklı olacaktır.”
Güçlü Bir Gelecek, Güçlü Nesillerle Yükseliyor
Program sonunda değerlendirmelerde bulunan ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan en değerli yatırımlar arasında yer aldığını ifade etti.
“ANTGİAD olarak güçlü bir ekonominin güçlü bir eğitimle başladığına inanıyoruz. Güçlü şehirler iyi yetişmiş gençlerle yükselir. Güçlü bir Türkiye ise bilgiyle donanmış nesillerle inşa edilir. Bu nedenle eğitime, gençliğe ve fikir üretmeye yapılan her katkıyı son derece kıymetli görüyoruz.”
Yavaş ayrıca geleneksel hale gelen bilgi yarışmasının önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlarla büyüyerek devam edeceğini belirtti.


- ANTGİAD Genç Beyinleri Aynı Çatıda Buluşturdu
- Mutlak butlanı müteakiben CHP’de infial
- Emekli yazıları14
- Yeni program şart
- Yarışlı’da tabiatın görsel şöleni

