Atatürksüz ADD olur mu?

Soru bu ve vahim…

Sorunun büyüklüğü ve vahameti, milyonluk Cumhuriyet mitinglerini, 2012’de İstiklal Yürüyüşüyle başlayan süreçte TGB ile birlikte Silivri zindanlarını yıkan kitle eylemlerinin öncülerinden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD’nin) içine girdiği karanlık süreçten geliyor.

Aydınlık gazetesi yazarı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Yıldırım’ın kaleme aldığı bir yazıda ortaya atılan bu soru işlenirken, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni, “hukukçulara, mühendislere, çok önem verdiği öğretmenlere, hatta askerlere bile değil, gençlere emanet etti…”ğinden dolayı, “Atatürkçü düşünce demek, eylem demektir, gençlik demektir” diye yazdı.

Ve “Atatürkçü düşünce gençlikten uzakta ve eylemsiz olmaz, olamaz. Olursa o Atatürkçü düşünce olmaz, dernekçi düşünce olur… Bu emaneti en doğru biçimde sahiplenen ve her zaman yüzünü ağartan gençlik örgütü TGB’dir. Bunu en iyi bilenlerden biri de ADD Başkanı Sayın Süheyl Batum olmalıdır. Ama…” şeklinde devam etti.

Oktay Yıldırım yazısında, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında TGB’den önce 1’nci Meclis önünde ADD ve birlikte hareket eden 19 kuruluşun mensubu 500 civarında bir kitle toplandığını ve bayramı kutladıklarını belirtti. Bunu öğrenince “şaşırdım, onlar adına üzüldüm” diyen Yıldırım yazısına, “çünkü onlardan bir saat sonra 10 bin ateş gibi genç, CKD ve Vatan Partisi ile birlikte o alanı hınca hınç doldurdu. Yürüyüş başladıktan sonra bir bu kadar insan daha korteje katıldı ve 20 bin yürek TGB öncülüğünde Anıtkabir’de Andımız’ı okudu…” şeklinde devam etti.

Yıldırım, TGB ile birlikte hareket etmemelerini ve ADD’nin düşürüldüğü bu durumu TGB Başkanı Yıldırım Gençer’e sorduğunu ve şu cevabı aldığını ifade etti:

“ADD, çeşitli kitle örgütleri ile ilk toplantıları yaparken TGB’yi davet etmemiş. Daha sonra TGB Başkanı ile ADD Başkanı İstanbul’un kurtuluşu etkinliğinde karşılaşınca, Yıldırım Gençer Süheyl Batum’u Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını birlikte yapmaya davet etmiş. Bunun üzerine Süheyl Hoca, kendilerinin başka bazı dernek ve kurumlarla buna ilişkin bir çalışma yaptıklarını söyleyip TGB’yi davet etmiş. TGB Başkanı bunu kabul edip ilk davete katılmış, ama… TGB’nin kürsüde gençlik adına konuşma yapmasına izin verilmeyince gençlik de kendi eylem planını yapmaya karar vermiş… ADD Genel Merkezi’nde etkili bir pozisyona getirilen bir ismin ortak eylem yapılmasını engellemek için özel olarak uğraştığı belirtiliyor.

Sonuç: ADD yöneticileri ve tören alanına gelen birkaç yüz kişi, sırayla kürsüye çıkan 6 kişinin beylik laflarını dinledi. TGB ise Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen 10 bin gencin yüreğindeki ateşle, Anıtkabir yolunda bir 10 bin kişiyi daha tutuşturdu ve magma seli gibi Anıtkabir’e aktı. Dost düşman gördü Türk gençliğini.

Yazık olmadı mı ADD’ye?

Ayıp olmadı mı ADD’ye?”

Oktay Yıldırım yazısına, “Atatürkçü düşünce, eyleme dönüşemeyen düşünme faaliyeti ya da yasak savma kabilinden beylik laflar eşliğinde boy göstermek değildir, eylemdir, birlik bütünlüktür, gençlik ateşidir” diyerek son verdi.

Yeni ADD Genel Başkanı Süheyl Batum’un tasasrufu olan bu durum hakkında ADD tabanında infial olduğu gözleniyor. Genel Merkez yöneticilerinden Batum’u istifaya davet edenler artmaya başladı. Aşağıda Batum’u iyi tabnıyan bir ADD delegesinin sosyal medya paylaşımını KıvılcımHaber okuyucu ve izleyicilerinin bilgi ve ilgisine sunuyoruz.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.