Aydınlık yöneticileri, yazarları ve çalışanlarının da geniş katılım sağladığı, büyük coşkuyla geçen buluşmada Aydınlık Gazetesini daha da büyütecek, önündeki engelleri kaldıracak, okurlarıyla bütünleştirecek Aydın Okur örgütü ilan edildi, okurlara yeni dönemin önemi aktarıldı, görevler verildi.

Ercan Küçük ve Gökhan Büyük’ün haberine göre, yüzyıla dayanan tarihi, emperyalizme karşı verdiği mücadelesiyle Türkiye’nin en eski ve en önemli gazetesi Aydınlık Gazetesi çalışmalarına devam ediyor. İthal kağıt, reklam ambargosu gibi sorunları okurlarına dayanarak aşacak olan Aydınlık, AydınOkur örgütlenmesini ilan etti. Petrol-İş Sendikası Genel Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya Aydınlık Gazetesi yöneticileri, çalışanları, köşe yazarları ve Aydınlık okurları katıldı. Büyük coşkuyla geçen buluşmada Aydınlık’ın mücadelesi, Aydınlık çalışanlarının gösterdiği fedakârlıklar hatırlatıldı.

Vatan Partisi MKK Üyesi ve Aydınlık yazarı Şule Perinçek konuşmasında, Aydınlık için genç kızların çeyizlerini, altın nikâh yüzüklerini bağışladıklarını vurguladı. Videolarla Aydınlık tarihinin anlatıldığı program Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel yaptı. Dünyada karar merkezlerinin Atlantik’ten Avrasya’ya kaydığını vurgulayan Yücel, gladyo artıklarını yargılandığı, saklanacak delik bile bulamadığını belirtti. Aydınlıkçıların üreticilerle buluştuğunu hatırlatan Yücel, Türk milletinin 100 yıl önce yapıldığı gibi emperyalizme yine tokat vuracağını vurguladı. Bu süreci ABD’nin çok iyi gördüğünü, Rand Corporation raporunda yazıldığını söyleyen Yücel, “Vatanseverlerin sahneye çıkma dönemi geldi. Aydınlık’ı daha yükseklere taşımalıyız. Emperyalizm bu süreci değiştirmek için planlar yapıyor. Yeni partiler çıkıyor. Maalesef Türk milletinin önderleri içerisinde bu durumu algılayabilen kişi sayısı az. Bu kuvvetlere karşı Aydınlık panzehir. Sistemin gündemine teslim olmadık, gündem belirledik. Aydınlık ne kadar güçlü olursa milli kuvvetler o kadar sağlam olacak” dedi. Yücel yeni dönemde yapılacakları şu şekilde sıraladı:

  • Bayileri okurlarımıza zimmetliyoruz: Hiçbir bayiden gazetenin dönmemesi gerekiyor.
  • Mutfağı güçlendirmemiz lazım: Genel Yayın Yönetmeninin sayfa editörlüğü, haber ve yazı işleri müdürünün sayfa sekreterliği yaptığı gazete başarılı olamaz.
  • İnternet atılımı: Bütün planlar hazır. Çok güçlü bir internet sitesi hazırladık. Kağıttan vazgeçmiyoruz. İnternette de üstünlüğü ele almak için atak yapacağız
  • Yaygın muhabir ağı: Türkiye’nin her yerinde bir Aydınlıkçı var. Onların bir muhabir gibi çalışmasını sağlayacak bir çalışma içerisindeyiz.

HOLDİNG MEDYASI KAPANDI AYDINLIK DİMDİK AYAKTA

Türk basın tarihinin son 2 yılda en zor günlerini yaşadığını belirten Aydınlık Genel Müdürü Gürkan Koç, arkasında holding ve kamu gücü olan büyük gazetelerin kapandığını, Aydınlık’ın bu fırtınalı dönemi fedakâr, birikimli kadroları ve okurları sayesinde aştığını vurguladı. Atılım buluşması yaptıklarını söyleyen Koç, “önümüzdeki dönemde satışımızı artırarak, İnternet sitemizi büyüterek, kadromuza, insana yatırım yaparak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bugün baktığımızda, Diyarbakır Annelerinin ellerinde, işinden haksız yere atılan belediye işçilerinin ellerinde, metal işçisinin elinde, cephede Mehmetçiğin elinde, üreten işçinin, köylünün, sanayicinin elinde, ülkesine, okuluna, yarınına sahip çıkan gençliğin elinde, Amerikancı terör örgütlerine karşı mücadeleye destek verdiği, vatanını savunduğu için sendikasından atılan öğretmenlerin elinde Aydınlık var. Aydınlık bunu nasıl başarıyor, koca sermayelere dayanan gazeteler kapanırken Aydınlık nasıl mücadelesine devam edebiliyor? Çünkü Aydınlık her zorluğu, okurunun büyük desteğiyle aşıyor, hiç bir sermaye buna yetişemez, yetişemeyeceğini gördük. Medya son 5 yılda ivme kazanan bir değişimi 20 yıldır yaşıyor. Yazılı basın haber zenginliğini değil, derinleşmeyi ve analizi esas almalı ve haber çeşitliliğini, hızını dijital alana bırakmalıydı. Aydınlık hem geleneksel olarak hem de bugünkü kadrosuyla aslında bu duruma uygun bir habercilik anlayışına sahip” dedi.

Aydınlık Genel Müdür Yardımcısı ve AydınOkur Temsilcisi Uğurcan Yardımoğlu konuşmasında AydınOkur örgütlenmesi hakkında bilgilendirme yaptı. Aydınlık’ın dev okur ağını maddi kuvvete dönüştürme zamanının geldiğini vurgulayan Yardımoğlu bunu Aydın Okur ile başaracaklarını belirtti. Çalışma sistemi hakkında da bilgiler veren Yardımoğlu şu şekilde devam etti:

“Her ilde her ilçede temsilcilikleri olan, düzenli toplantılar yaparak kendisini geliştiren, çevresini genişleten bir örgütü hep beraber yaratacağız. Bütün il ve ilçelerde hedefimiz sıfır iadeye ulaşmak olmalıdır. Gazetemizin elleri olacağız, her yere uzanacağız. Bütün dost kurum ve kuruluşlarla her düzeyde ilişki geliştireceğiz. Gazetemiz bu kurumların haberlerini sürekli yayınlıyor. Bu kurumlarla görüşerek toplu satış örgütleyeceğiz. Gazetemizin önündeki reklam ambargosunu hep beraber yıkacağız. Gazeteye reklam ve ilan bulma sorumluluğu bütün okurlarımızın omuzlarındadır. Gazetemizin propagandasını yapacağız. Yepyeni bir mecra var. Gittikçe gelişen ve önemli tartışmaların zemini olan bu alanın adı sosyal medya. Orada etkin olmak gerekiyor. Gazetemizin manşetini, önemli haberlerini, yazarlarımızın köşe yazılarını sosyal medya mecrasında öne çıkaracağız.

“Merkezinde İstanbul’daki okur büromuzun bulunduğu bir yapı inşa edeceğiz. İl ve ilçelerde belirleyeceğimiz temsilciler oradaki okurlarımızın sesi olacak. Onlarla sürekli iletişim halinde olacağız. Temsilcilerimiz de okurlarımızı düzenli aralıklarla toplayarak gazetemizin satışı üzerine konuşacak ve hedefler koyacak. Bu hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığını birlikte denetleyeceğiz. Merkezden gönderilecek satış raporları iki haftada bir temsilcilerimizin elinde olacak. Temsilcilerimiz bu raporları okurlarımızla da paylaşarak söz konusu ilin ve ilçenin bütün bayilerine hâkim olacak ve satışı örgütleyecektir. Bayileri okurlarımıza zimmetliyoruz. Gazete olarak her ilde ve ilçede muhabirimiz olduğunu düşünerek çalışacağız. Temsilcilerimiz, gazetemizin en iyi okuru olmak zorundadır. O gün kendi iliyle veya ilçesiyle ilgili bir gelişmeye gazetede yer verilmişse kesinlikle özel bir satış örgütleyecektir. Temsilcilerimiz okurlarımızın içerisinde olduğu WhatsApp grupları kuracak, facebook, twitter ve İnstagram paylaşımları örgütleyecektir. Yazarlarımızla ve yöneticilerimizle okurlarımızı buluşturacak etkinlikler koymalıyız.”

YENİ SİTE 3 ŞUBAT’TA YAYINDA

Aydınlık.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Kadan okurlara müjdeli haberler verdi. Aylardır süren çalışmalarda sona geldiklerini vurgulayan Kadan, “bu buluşmada Aydınlık’ın düzenli ordusunu kurmuş bulunuyoruz. Yaklaşık 6 aydır sitemizi geliştirmek, daha hızlı bir platform hazırlamak için çalışmalar yürüttük. 3 Şubatta yeni sitemizi yayına sokuyoruz” dedi.

AYDINLIK ROTASINI İYİ ÇİZER

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege’deki bağımsızlık mücadelesi Mavi Vatan’ın isim babası Amiral Cem Gürdeniz, Aydınlık’ın 2011-2014 kumpaslar döneminde her gün kendilerine umut verdiğini hatırlattı. Bugün artık Asya yüzyılına girildiğini vurgulayan Gürdeniz, Aydınlık “gideceği limanı iyi bilir” dedi. Dijital ortamın önemine de değinen Gürdeniz şunları söyledi: “Aydınlık gittiği limanı iyi bilir, rotasını iyi çizer. Aydınlık’ın ürettiği fikirler doğru fikirler. Aydınlık’ın dijital ortamda öne çıkması çok önemli. 21. yüzyılın belirleyici medya organı Aydınlık, Ulusal Kanal ve dijital ortamları olacak. Bu organlar doğru rotadalar. Bu rotada gidecek çok güzel genç kadro var.”

Görev Vakfı Başkanı Mustafa Pamukoğlu yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Dolardaki yükseliş nedeniyle yaşanılan ithal kâğıt krizini hatırlatan Pamukoğlu, sermaye sınıfının korktuğu için kendilerine ilan vermediğini açıkladı.

Aydınlık’ın kararlı, hakikate bağlı ve cesur bir medya kuruluşu olduğunu belirten Pamukoğlu, bu nedenle finans desteği de alamadığını söyledi.

Yaşanılan sorunları aşmak için Ankara’ya çıkartma yapacaklarını söyleyen Pamukoğlu, “Ulusal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Görev Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Şen ile birlikte gidip ‘haksızlığı giderin. Bizi kâğıt tüccarına mahkûm etmeyin. Reklam ilan masası bölüşümünde adil olun’ diyeceğiz” dedi. Vakıf olarak hedefledikleri projeleri başaracaklarını hatırlatan Pamukoğlu, arkalarında okurların olmasından güç aldıklarını belirtti.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.