Aynı haber bana da geldi ama belgesi yoktu

Yaptığı haberle üç gündür kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul eden Sözcü yazarı Rahmi Turan, Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu nihayet Londra’da hasta yatağında açıkladı. Şimdi de gündeme bomba gibi düşen açıklamanın ardından ‘haberin kaynağı kim?’ tartışması yaşandı. Bu arada Usta gazeteci Uğur Dündar, aynı bilginin kendisine de geldiğini ancak belge olmadığı için dikkate almadığını söyledi. Dündar kaynağın ismini gazetecilik gereği açıklamayacağını da belirtti.

Duayen gazeteci Uğur Dündar, katıldığı bir televizyon programında günün bombası hakkında bulundu. Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen CHP’li isimle ilgili kendisine de bilgi verildiğini ifade eden Dündar, “iki gazeteciye daha gitti bu haber denildi. Bana da böyle bir haber geldi. ‘9 Kasım’da Muharrem İnce, Saray’a gitti. Haberimiz kesinlikle doğru’ denildi. Bir kere bu haberin belgesi yok. Belgesi olmayan bir haberi yapmak gazetecilik olmaz. Kaynak ne kadar doğru olursa olsun, yanıltabilir. Burada kaynak da yanıltılmış olabilir. O haberin yaratacağı yankı şudur; Uğur Dündar CHP’yi dizayn mı ediyor? olur. Ben girmem bu haberi, belgesi yok’ dedim” diye konuştu.

Gazetecilik ahlakı gereği kaynağını açıklamayacağını vurgulayan Dündar, “ben bu kaynağı da açıklamam. Gazetecilik ahlakı olarak bunu söyleyemem. Ben böyle bir haberin CHP ve İnce’yi karalamak için yapıldığını düşündüm ve sıcak bakmadım. Kaynağımı da bu konuda uyardım, sen de yanıltılıyor olabilirsin. Ben 50 yıllık bir gazeteci olarak bu haberin tuzak sayılabilecek bir haber olacağını hissettim ve değerlendirmedim” dedi.

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.