Başkan Ercengiz, her alanda çare üretiyor

Süt politikasıyla yetiştiricinin sorununa çözüm olan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu kez de İnsuyu Ovası’ndaki fasulye üreticisinin sorunlarına çare oluyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İnsuyu Ovası’nda üretim yapan Çatağıl Köyü Muhtarı Muzaffer Akkoç, Taşkapı Köyü Muhtarı Aydemir Altay, Halıcılar Köyü Muhtarı Tuncer Kaya ve Kurna Köyü Muhtarı İbrahim Deniz ile görüştü.

Başkan Ercengiz, süt politikasında olduğu gibi İnsuyu Havzasında üretim yapan fasulye üreticilerinin sorunlarına çare oluyor. Üreticilerle ve muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ercengiz, fasulye üreticilerinin sorunları için kolları sıvadı.

Üreticilerin sorunlarının çözümü için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Ercengiz, doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık katma değerin Burdur’da kalması sağlayacaklarını açıkladı.

Başkan Ercengiz, “Türkiye’nin fasulye deposu olan İnsuyu Ovamızdaki üreticilerimizin kanayan yarası olan ve emeklerinin karşılığını alamamaları bizi harekete geçirdi. Burdur Belediyesi olarak İnsuyu Ovası’nda üretici birliği oluşturulması, hal sistemini hayata geçirerek üreticimizin korunması ve emeğinin karşılığını alması için çalışma başlatıyoruz. Bölgenin muhtarlarıyla bir araya geldik. Konu hakkında çalışma başlattık. Burdur’a yakışan ve üreticinin emeğinin korunduğu bir sistemi oluşturacağız” dedi.

İnsuyu Ovası’nda günlük 400 ton fasulye üretimi yapıldığına dikkat çeken Başkan Ercengiz, “100 gün boyunca Türkiye’nin çeşitli pazarlarına fasulyeyi ulaştırılıyor.  Ortalama değeri 1,5 lira olan fasulyenin İstanbul piyasasında 7-8 liraya kadar yükseliyor. Bu katma değerin Burdur’da kalması, üreticiden tüketiciye olan bu zincirin daha sağlıklı yürütülebilmesi için belediye kontrolü içerisinde yapılmasını sağlayacağız. Yıllık yaklaşık 1 milyon 600 bin ton fasulye karşılığında 50-60 milyon lira girdi sağlıyoruz. Doğru bir strateji ile 7-8 milyon liralık bir katma değerin Burdur’da kalması sağlayacağız. Burdur Belediyesi olarak biz üretenin yanındayız, emekten yanayız, emeğin korunmasından yanayız. Daha önce başlattığımız süt projesinde olduğu gibi fasulye üreticisinin bu sorununa çözüm olacağız. Hakça bölüşülen bir sitem oluşturmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.