“Ben HDP’lilerle hiçbir zaman beraber yürümedim”

Daha önce de ABD Konsolosuna randevu vermeyerek ve son CHP İl Kongresinde Bolu HDP İl Eş Başkanı Özgür Günaydın’ı salondan attırmasıyla gündeme oturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündem yaratmayı sürdürüyor. Partisi ülke çapında Millet İttifakı içinde HDP ile işbirliği yapan Başkan Özcan, yaptığı açıklamayla HDP Eş Başkanını salondan attırmasına açıklık getirerek, “ben hiçbir zaman HDP’lilerle beraber yürümedim. Çevremde HDP’li görmek istemiyorum” dedi.

Daha önce de Basra Körfezinden Karadeniz’e kadar uzanan bir hat üzerinden vatanımızı kuşatan ve silahlarını ülkemize çeviren ABD konsolosunun randevu talebini geri çevirmişti.

Gerekçesinde, “Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’yi rahatsız eden terör örgütleriyle arasına mesafe koymadığı, Türkiye’ye karşı yaptırım kararlarından vazgeçmediği ve ABD Başkanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na karşı yazdığı hakaret dolu, diplomatik nezaketten uzak mektup için özür dilemediği sürece, Türkiye Cumhuriyeti Bolu Belediye Başkanlığı tarafından hiçbir suretle hiçbir ABD’li resmi temsilciye randevu verilmeyecektir” demişti.

Geçtiğimiz haftalarda ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresinde, davet edilmediği halde kongreye çıkıp gelen Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Özgür Günaydın’ı görevlilere salondan attırmıştı.

HDP İl Eş Başkanı Günaydın’ı kongrede salondan attırarak gündeme oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konuya ilişkin konuşarak bu davranışına açıklık getirdi.

ÖzgürBolu İnternet Gazetesi’nin haberine göre, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP İl Başkanlığı Kongresinde HDP İl Başkanı Özgür Günaydın’ı salondan attırmasıyla ilgili iddialara cevap vererek, “ben HDP’liler ile hiçbir zaman beraber yürümedim. Bundan sonra HDP İl Başkanını çevremde görmek istemiyorum” dedi. 

Konuyla ilgili konuşan Başkan Özcan, “biz kendisini davet etmedik. Davet edilmeyen yere bir davulcu, bir zurnacı gider derler. ‘Tüm halkımız davetlidir’ ibaresinden İl Başkanının,  kendine durum ve vazife çıkartıp oraya gelmesini de yadırgadım. Ben HDP’liler ile hiçbir zaman beraber yürümedim. Bundan sonra da benim iyi günümde de kötü günümde de ben HDP İl Başkanını çevremde görmek istemiyorum” ifadelerini kullandı. 

[3d-flip-book mode="thumbnail-lightbox" urlparam="fb3d-page" 
id="12654" title="false" lightbox="dark"]
Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.