‘Ben salağım görev yerimi terk ettim’ cezası

Başhekimin utanç verici ve aşağılayıcı mobbing cezası

Antalya/ Kumluca Devlet Hastanesi’nde görevli nöbetçi hemşirelerin, alt katta bir hastanın düştüğünü duymaları üzerine o kata inmelerinden dolayı hastane başhekimi hemşirelere, “ben salağım, görev yerimi terkettim” cezası verdi. Aşağılayıcı ve onur kırıcı cezanın duyulması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. HEP-SEN, sert tepki gösterdi

Kovid19 salgını bütün haşmetiyle toplumun üzerine bir kâbus gibi çökmüş durumda.

İnsanlıkla Koronavirüs arasında ölümüne bir savaş yaşanmaktadır.

Bu savaşın ön cephesinde sağlığın Mehmetçikleri canla başla savaşıyor.

Sağlık çalışanları Kovid19 salgınıyla uğraşırken bir yandan da kendini bilmez, alı kıran baş kesen yöneticileriyle uğraşmak zorunda kalıyor.

Medikritik’in haberine göre, bu kapsamda Antalya Kumluca Devlet Hastanesi’nde nöbetçi hemşirelerin, alt katta bir hastanın düştüğü haberine koşmaları hastane başhekimini kızdırdı. Hemşirelere 500 kere “ben salağım, görev yerimi terkettim” ibaresini yazma cezası verdi. Onur kırıcı ve aşağılayıcı bu davranış birçok sağlık çalışanının tepkisini çekti. Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) ise bu duruma sessiz kalmayarak sağlık çalışanlarının yalnız olmadığını vurgulayıp yaşanan bu skandal olayın hukuki açıdan takipçisi olacaklarını duyurdu. HEP-SEN “halkın sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayan sağlık çalışanı meslektaşımız nezdinde iddia edilen menfur olayın hukuki takipçisi olacağız” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YALNIZ DEĞİLDİR”

“Sağlık çalışanları yalnız değildir” sözlerine vurgu yapan HEP-SEN basın bildirisi yayımlayarak, “13.12.2020 tarihinde Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde Başhekim tarafından nöbetçi hemşireye, hastanenin alt servisinde bir hastanın düştüğü bilgisi üzerine, söz konusu hemşirenin çalıştığı servisten ayrılıp o kata inmesinden dolayı ceza olarak bir kâğıda beş yüz defa ‘Ben Salağım Görev Yerimi Terk Ettim’ yazılması şeklindeki talimat verildiği iddiasını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“OLAYIN HUKUKİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sağlık çalışanlarına karşı yapılan onur kırıcı davranış için soruşturma açılması gerektiğine dikkat çeken HEP-SEN, “olayın hukuki takipçisi olacağız.” Diyerek, “Covid-19 salgınının en yoğun olduğu bu dönemde insanüstü bir çaba ile mesleğini icra eden çalışma arkadaşımıza karşı çalıştığı hastanenin Başhekimi tarafından yapıldığı iddia edilen; hukuka, ahlaka ve insan onuruna aykırı olan bu yaklaşımdan dolayı sürecin aydınlatılması adına soruşturma açılmasını talep etmekteyiz. Halkın sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayan sağlık çalışanı meslektaşımız nezdinde iddia edilen menfur olayın hukuki takipçisi olacağız” uyarısında bulundu.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.