
Geleneksel İkinci BİGAD Gülçin İlci Gazetecilik Yarışması ödülleri, dün akşam Serenler Otel’deki yemekte törenle sahiplerini buldu.
Bu yıl ikincisi yapılan ve toplumda gittikçe güçlenerek yayılan Geleneksel BİGAD Gülçin İlci Gazetecilik Yarışması ödüllerinin tevdi törenine etkinliğin destekçisi Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Ferit Çelikbaş, MHP İl Başkanı Hikmet Ökte ve Yönetim Kurulu üyeleri, eski ADD Başkanı işadamı Osman Gök ve Gülçin İlci’nin kardeşi Nurçin İlci Gök, BİGAD ve BUREMDER Başkanı Fatih Özcan, eski MHP İl Başkanı ve BUREMDER Başkan Yardımcısı İbrahim Sakızcı, eski MHP İl Sekreteri Halil İbrahim Güler, Av. Mehmet Öztürk, ADD Başkanı Salih Kepenek, AK Parti Milletvekili aday adayı ve BİGAD Yönetim kurulu üyesi, NNC Medya imtiyaz sahibi İbrahim Nanecioğlu, Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kılınç, yarışmacı gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra BİGAD Başkanı Fatih Özcan açış konuşması yaptı.
Konuşmasına, “vatanımızın üzerine çullanmış olan ABD ve Batı emperyalistlerine ve onun “kara gücüm” dediği bölücü ve ayrılıkçı terör örgütü PKK’ya, ABD/ CİA ajanı FETÖ’cü katillere ve yobaz terör örgütü IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden kahraman ordumuzun, polisimizin ve köy korucularımızın aziz şehitlerini rahmetle yadederek” başlayan BİGAD Başkanı Fatih Özcan, yarışmanın “Batı Akdeniz çapında bölgesel bir gazetecilik yarışması” olduğunu, ancak “ilin sınırlarını aşamasa da geçen yıl yapılan birinci yarışmada oldukça yoğun bir katılım yakaladıkları”nı, “bu yıl hedeflerini ve kapasitelerini, etkinliğin ufkunu genişlettikleri”ni, bu yıl geçen yıl 3 katı ödül verdiklerinin altını çizdi.
BİGAD Başkanı Özcan’ın ardından bir konuşma yapan görev şehidi Gülçin Elci’nin kardeşi Nurçin İlci Gök yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyen BİGAD Başkanı Fatih Özcan ile destekleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e ablasını yadettiklerinden dolayı teşekkür ederek, Gülçin İlci’yi anlattı.
Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Fatih Hocamızın bir vefa örneği olarak bu etkinliğin başına geçtiği”ni, Belediye olarak kendilerinin de “görev şehidi sayılabilmeleri için İş İşleri Bakanlığı’na bir yazı gönderdikleri”ni, ancak kabul görmediğini ifade etti.
Daha sonra ödül törenine geçildi.
Burdur Gündem Gazetesi imtiyaz sahiplerinden Ozan Özdemir’e (Fotoğraf dalındaki eseri için) Özel Başkanlık Ödülü, TRT Muhabiri ve MAKÜ Basın Bürosu emekçisi Mesut Pala’ya haber dalı birinciliği, Burdur Gündem Gazetesi imtiyaz sahiplerinden Ozan Özdemir’e Yarıköy Dikiş Nakış Kursunu Ziyaret etti haberi için haber dalı ikinciliği, NNC Medya Genel yayın Yönetmeni Osman Nanecioğlu’na Bucak’ta organ nakli operasyonu haberi için haber dalı üçüncülüğü, Hüseyin Çubuk’a Şehit Kızından Kalan Hatıralarla Yaşıyor söyleşisi için söyleşi dalı ikinciliği, Yaşar Esin’e Genç ve Coşkulu fotoğrafı için fotoğraf dalın ikinciliği, MAKÜ Basın Bürosu emekçisi Adalet Manış ve MAKÜ Basın Bürosu emekçisi ve TRT Muhabiri Mesut Pala’ya Çay ve Simit fotoğrafı için fotoğraf dalı üçüncülüğü, Gazeteci-Yazar Ömer Özdamar’a İnsanlığın Kanser Gerçeği ve Komplo teorim makalesi için makale dalı üçüncülüğü ve son olarak Bilal Karasakal’a Kanal15’de Burdur Valisi ile Gündem özel söyleşisi için mansiyon ödülü verildi.
Ayrıca Jüri ve Yürütme Kurulu üyeleri de plaketle ödüllendirildi.
Ödül töreni sonrası yemeğe geçildi.