Burdur baraj gölleri ve göletleri balıklandırılıyor

Aziziye Köyü Göleti’ne 10 bin balık

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün 1981 yılında başlayan ve yıllara yayılmış olarak hızla devam eden “Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi” kapsamında bugün Aziziye Köyü Göleti’ne 10 bin aynalı sazan bırakıldı. Proje kapsamında son 4 yılda Burdur genelinde göl, gölet ve barajlara toplam 383.000 adet aynalı sazan ve pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, bugün Aziziye Köyü’nü ziyaret etti.

Vali Arslantaş’a Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Tarım Orman İl Müdür Vekili Mehmet Tuğrul, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri eşlik etti.

Vali Arslantaş, beraberindeki heyetle birlikte Aziziye Köyü’nde kurulan pazaryerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün 1981 yılında başlayan ve yıllara yayılmış olarak hızla devam eden “Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi” kapsamında Aziziye Köyü Göleti’ne 10 bin aynalı sazan bırakıldı.

Son 4 yılda proje kapsamında Burdur genelinde göl, gölet ve barajlara toplam 383 bin aynalı sazan ve pullu sazan balığı yavrusu bırakıldığı öğrenildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2020 yılı programı içerisinde 184 bin yeni balık salınması planlandığı belirtildi.

Balıkların gölete salınmadan önce basına yaptığı açıklamada Vali Arslantaş, “Karamanlı, Kozluca, Karataş’ta 80 bin olmak üzere bu yıl içerisinde toplamda 184 bin balık bırakılacağını belirterek, geride bırakılan 4 yıl içerisinde Burdur genelinde 383 bin balığın salındığı”nı belirtti.

Bugün de 10 bin balığı Aziziye Göleti’ne salacaklarını vurgulayan Vali Arslantaş, girişte gölete girmek ve balık tutmak tehlikeli ve yasak olduğunu belirten bir levhanın olduğunu belirterek, “inşallah bir yıl sonra olta balıkçılarının bu yasaktan muaf olarak gördüğünüz göletimizde kendi ekonomilerine, spor amaçlı ya da hobi amaçlı balık tutarak katkıda bulunduklarını memnuniyetle müşahede etmeyi ümit ettikleri”ni ifade etti.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “Bu yıl toplam 16 göletimiz de balıklandırma yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda tamamlananlarla birlikte aynalı sazan konusunda belki de İlimizde birkaç yıl içerisinde bölgenin başkenti haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl balık tutmak üzere de sizleri buraya bekliyoruz. Şimdiden ben Bakanlığımızın, Tarım Müdürlüğümüzün çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi başta bize bu göleti kazandıran DSİ olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bu Haberi Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.