Burdur’da suçun önlenmesi, asayiş olaylarının aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik mücadelelerine kararlılıkla devam eden Emniyet ekiplerinden 2022 yılı ilk sekiz ayında önemli bir başarı geldi; Burdur Emniyeti, huzur ve güven ortamını bozan şüphelilerin aydınlatılması ve yakalanmasında Türkiye birincisi oldu.
Emniyetin bu başarısının ilk 8 aylık dökümü şöyle cereyan etti:
Genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suçun önlenmesi amacıyla alınan önleyici tedbirler (yaya/motorize devriye vb.) sayesinde 2022 yılı ilk 8 aylık dönem içerisinde ilimizde meydana gelen olay sayısı, 2021 yılı ilk 8 ayına göre %4,1 artış göstererek ilimiz ülke sıralamasında 14’üncü sırada yer alırken, bu olayların %100’ünün aydınlatılarak yakalanan şüphelilerin adli makamlara teslim edilmesi yönünde yapılan çalışmalar, ilimizin ülke sıralamasında 1. sırada yer aldı.
Kişilere Karşı İşlenen Suçlar İncelendiğinde;
Vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozarak can güvenliğini tehlikeye düşüren şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, meydana gelen olayların %100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke sıralamasında 1’inci sırada yer aldı.
Malvarlığına Karşı İşlenen Suçlar İncelendiğinde; (Hırsızlık, Yağma vb.)
Maddi olarak vatandaşlarımızı zarara uğratan şüpheli şahısların tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda, şüpheli şahıslar çalınan malzemeler ile birlikte yakalanarak vatandaşlarımızın zararı giderilmiş ve meydana gelen olayların %100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke sıralamasında 1. sırada yer aldı.
Bu olaylar içerisinde meydana gelen İş Yerinden/Kurumdan Hırsızlık, Yağma (Gasp), Otodan Hırsızlık ve Oto Hırsızlığı suçlarında ise ilimiz %100’lük aydınlatma oranı ile ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır.
- Burdur’da Emekli Cafe ve Berber Salonu Açıldı
- Vatan Partisi’nden ‘İhanet Açılımı’na dur deme çağrısı
- Vatan Partisi’ne ilgi her geçen gün artıyor
- Vatansever Fedai Geleneğinin Son Örneklerinden Bilal Şimşir’i Üç Yıl Önce Kaybetmiştik
- Senir Suyu meselesinde yeni gelişme
- Başkan Ercengiz, ABB Encümen toplantısına katıldı
- SODOM VE GOMORRE
- Kamu Emekçiler Meydanlarda